Pickup τσέπης από την Volkswagen;


Το φλερτ της Volkswagen με τα αστικών διαστάσεων pickup συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι μετά και την αποκάλυψη του πρωτότυπου Tarok δεν υπάρχει κάποιο σημάδι που να οδηγεί στην έκδοση παραγωγής του.

  • 25/9/2020

Τα pickup εξακολουθούν να αποτελούν μια δημοφιλέστατη επιλογή για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα ενός SUV με τις δυνατότητες μεταφοράς ενός επαγγελματικού οχήματος.

Μπορεί, λοιπόν, στην Ευρώπη η συγκεκριμένη κατηγορία να παραμένει στάσιμη τα τελευταία χρόνια, με τις όποιες προσπάθειες να επεκταθεί να πέφτουν στο κενό (βλέπε Mercedes-Benz X-Class), δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και σε άλλες αγορές του πλανήτη, όπως αυτές της Λατινικής Αμερικής και των Η.Π.Α.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που αρκετοί κατασκευαστές εξακολουθούν να επενδύουν στα pickup κάθε μεγέθους και είδους, προσδοκώντας τη μεγέθυνση των αριθμών τους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους κατασκευαστές που σχεδιάζουν την ενίσχυση της παρουσίας τους στα pickup είναι και η Volkswagen, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή ενός τετράτροχου που έμοιαζε έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το VW Tarok, περί αυτού ο λόγος, θα είχε αφετηρία τη Βραζιλία αλλά και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να σταδιοδρομήσει στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς έκτοτε η γερμανική φίρμα τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την τύχη του πολλά υποσχόμενου Tarok.

Έτσι, ο λόγος πέρασε στον γνωστό σχεδιαστή Kleber Silva, ο οποίος επιχειρεί να δώσει μια νέα πνοή στο project της Volkswagen και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της παραγωγής ενός αστικών διαστάσεων pickup από τη γερμανική φίρμα.

Ένα pickup που κάλλιστα θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει και στην Ευρώπη, από την οποία λείπουν τέτοιου είδους προτάσεις. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο εξελιγμένο για την αγορά της Λατινικής Αμερικής θα περνά τον Ατλαντικό καταλήγοντας στη γηραιά ήπειρο.

Την ίδια πορεία θα ακολουθήσει μέσα στα επόμενα χρόνια και το VW Nivus, ένα coupe SUV με τις διαστάσεις, τις προδιαγραφές και το προσιτό προφίλ του ήδη γνωστού VW T-Cross.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που οραματίζονται και την εξέλιξη ενός ηλεκτροκίνητου pickup το οποίο θα έχει αφετηρία το VW ID.4 και την πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία MEB.

Διαβάστε επίσης:

Special Drive: Οδηγούμε τα Volkswagen e-up! και Volkswagen T-ROC R

Η Toyota Corolla Cross μετασχηματίζεται σε μικρό και προσιτό pickup