Ποια στοιχεία της Esprit θα "δανειστεί" το νέο EV της Lotus;


Μέσα από ένα teaser σκίτσο η βρετανική εταιρεία μάς κάνει σαφές ότι ετοιμάζεται για ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον, έχοντας την ίδια στιγμή το βλέμμα της στραμμένο προς το ένδοξο παρελθόν.

  • 31/1/2022

H Lotus με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον κατασκευαστή μπαταριών Britishbvolt με στόχο την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα φέρει η επόμενη ηλεκτρική πρόταση της φίρμας. Σε αυτό το πλαίσιο αποκάλυψε και ένα σκίτσο στο οποίο μας δίνει μία πρώτη γεύση από τον εξωτερικό σχεδιασμό που θα φέρει το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο, η ονομασία του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Κοιτώντας κανείς το σκίτσο μπορεί εύκολα να διακρίνει τις σχεδιαστικές διασυνδέσεις που υπάρχουν με την Esprit κυρίως σε ότι αφορά το αιχμηρό μπροστινό μέρος, το  παρμπρίζ αλλά και το σχήμα των παραθύρων. Την ίδια στιγμή οι θόλοι των τροχών δείχνουν να έχουν μια πιο... φουσκωτή προσέγγιση ενώ το πίσω μέρος έχει δανειστεί στοιχεία από την Elise S1.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να γίνει η τρίτη κατά σειρά ηλεκτρική πρόταση της Lotus μετά την Evija και το SUV Type 123. Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις της Lotus έχουν πέσει στην παραγωγή της επερχόμενης Emira όπου θα είναι και το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας που θα φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλάζοντας δια παντώς τη στρατηγική της μετά από 74 χρόνια ιστορίας και περισσοτέρων από 100.000 μονάδων που βγήκαν από το εργοστάσιο.

Μέσα από αυτή την πορεία, ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν με τον σχεδιασμό της ήταν η Esprit την οποία είχε εμπνευστεί ο Ιταλός Giorgetto Giugiaro. Συνεπώς ορθώς η εταιρεία επιλέγει να "πατήσει" πάνω της για την ανάπτυξη του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου.