Ποιο «μυστηριώδες» convertible θα είναι το ταχύτερο στον κόσμο; (photos)


Με μια σκοτεινή φωτογραφία με φόντο το ηλιοβασίλεμα, η Hennessey μας φέρνει πιο κοντά στο νέο της convertible, Hennessey Venom F5 Roadster!

  • 12/8/2022

Το πολυαναμενόμενο Hennessey Venom F5 Roadster convertible βρίσκεται προ των πυλών, με την εταιρεία να έχει προγραμματίσει την παρουσίαση για τις 19 Αυγούστου στο Quail, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey.

Οι πρώτες teaser φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί και δείχνουν το convertible roadster μπροστά στο ηλιοβασίλεμα. Η εταιρία φρόντισε να είναι ιδιαίτερα σκοτεινή η εικόνα που δείχνει όλο το αμάξωμα, αλλά  ακόμα και έτσι φαίνεται η επιβλητική σχεδίαση του Venom F5 που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο να γίνει το ταχύτερο κάμπριο του κόσμου.

Με ιπποδύναμη που αγγίζει τα 1.817 PS, το Hennessey Venom F5 Roadster δείχνει έτοιμο να ξεπεράσει τα 300 mph (482 kph). Φέρει έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 6.6 L που προσφέρει τερατώδη δύναμη, όπως αναφέρθηκε, η οποία διοχετεύεται στους πίσω τροχούς. 

Η Hennessey έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το Venom F5 Roadster θα φέρει το ίδιο κινητήρα και ιπποδύναμη με το Venom του 2021 με τη σκληρή οροφή, πράγμα που φαίνεται αρκετά μεγάλη και ενδιαφέρουσα πρόκληση για ένα κάμπριο όχημα.

Πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα πριν την αποκάλυψη του μοντέλου που λέγεται ότι θα είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο roadster στον κόσμο, όπως για παράδειγμα, αν η νέα έκδοση του Venom F5 θα καταφέρει να ξεπεράσει το «μαξιλαράκι» των 300 mph, ή έστω να το αγγίξει.

Πάντως, σύμφωνα με τη Hennessey, το Roadster κάνει τα 0-100 km/h στον εκπληκτικό χρόνο των 2.6 sec, ενώ μία ακόμα πιο σοκαριστική επίδοση είναι αυτή των 0-400 km/h, τα οποία το νέο μοντέλο της Hennessey κάνει σε μόλις 15.5 sec.

Το κόστος του φυσικά δεν είναι τόσο... φιλικό, καθώς το Hennessey Venom F5 Roadster κοστίζει πάνω από 2.6 εκατ ευρώ, με την εταιρεία να παράγει μόλις 30 αντίγραφα.