Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μίας συνεργασίας Porsche-Toyota (photos)


Δείτε τους «καρπούς» της συνεργασίας όπως αποτυπώθηκαν από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: jrubinsteintowler - Instagram
  • 30/8/2023

Η Porsche δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με κάποιον από τους άμεσους ανταγωνιστές της, αφού ανέκαθεν προτιμούσε αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν απειλούσαν την κυριαρχία της στον χώρο. Γενικότερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κινείτο στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά στις συνεργασίες της, αφήνοντας ένα πιθανό κοινό πόνημα με εταιρείες όπως για παράδειγμα η Toyota, εκτός.

Εξάλλου, ο όμιλος VAG, στον οποίο ανήκει η Porsche, αποτελεί ουσιαστικά τον αιώνιο αντίπαλο της Toyota, με τις δύο εταιρείες να μάχονται εδώ και δεκαετίες για τα σκήπτρα των πωλήσεων.

Αναμενόμενα λοιπόν οι πιθανότητες ανάπτυξης ενός μοντέλου με τη σφραγίδα της Porsche και της Toyota, είναι από... λίγες έως ανύπαρκτες.

Στον ψηφιακό κόσμο, όμως, δεν υπάρχουν φραγμοί και όλα είναι πιθανά. Κάπως έτσι ο σχεδιαστής Jordan Rubinstein-Towlerειδικός στα CGI, έβαλε τη φαντασία του να δουλέψει και αποτύπωσε το αποτέλεσμα αυτής της υποτιθέμενης «ένωσης».

Συγκεκριμένα αποφάσισε να ασχοληθεί με τους «διαδόχους» των Porsche 914 και Toyota MR2 οι οποίοι, όπως τονίζει ο δημιουργός των ψηφιακών σχεδίων, εφοδιάζονται με ένα κεντρικά τοποθετημένο τετρακύλινδρο boxer κινητήρα που φέρει την υπογραφή των Γερμανών.

Όπως μπορείτε να δείτε στα σχέδια η εκσυγχρονισμένη εκδοχή της 914 διατηρεί το εμβληματικό της σχήμα, με το μέγεθός της να είναι μάλλον μικρότερο κι από αυτό της 718 Boxster, χωρίς όμως να χάνει κανένα από τα εντυπωσιακά της στοιχεία. 

Όσο για την αντίστοιχη έκδοση της MR2, ο Rubinstein-Towler άλλαξε την ονομασία του μοντέλου σε GR Spyder, προσφέροντάς του ένα διαφορετικό και πιο παιχνιδιάρικο στυλ, με coupe αναλογίες και φυσικά τον ίδιο κινητήρα με την 914.