Πωλείται αυτή η σπέσιαλ... Porsche!


ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η LAMBORGHINI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΠΟΡ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΡΑΚΤΕΡ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2020

Τούτο δω έχει μια ιδιαίτερη αξία, προφανώς όχι για τις επιδόσεις και μήτε για την ομορφιά του. Πρόκειται για ένα γεωργικό μηχάνημα που κατασκευάστηκε το 1963 και με ένα χρόνο διαφορά από όταν παρουσιάστηκε η πρώτη 911. Και φυσικά αυτό το γεγονός δίνει μια πρόσθετη αξία σε αυτό το κόκκινο τρακτέρ που όπως βλέπουμε έχει συντηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Porsche κατασκεύασε τρακτέρ από το 1956 έως το 1963 με την παραγωγή να είχε ξεπεράσει τις 100.000. Το συγκεκριμένο έχει έναν αερόψυκτο τετράχρονο τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 lt. Εννοείται πως δεν υπήρχε σύστημα υπερτροφοδότησης με την ισχύ του να είναι άγνωστη. Αξιοσημείωτη είναι και η ύπαρξη «κουβά» (φορτωτή).

Το συλλεκτικό τρακτέρ της Porsche θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Essen της Γερμανίας. Και φυσικά κάποιος θα βρεθεί να καταβάλλει ένα αρκετά υψηλό ποσό για να το αποκτήσει. Φυσικά όχι για να καλλιεργεί τα χωράφια του, αλλά ως μελλοντική επένδυση. Ποτέ κανείς δεν ξέρει πόσα «άχρηστα» πράγματα μπορεί να έχουν αξία στο μέλλον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ