Πωλείται ίσως το πιο "καθαρό" Honda S2000 στον κόσμο


Ένα από τα πιο αγαπητά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ βγαίνει σε δημοπρασία με μόλις 150 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/2/2019

Τα λόγια για το Honda S2000 είναι περιττά. Πρόκειται για ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα για τους φανατικούς φίλους της αυτοκίνησης και ένα από εκείνα τα οχήματα που δημιούργησαν τον μύθο των εξαιρετικών Honda. Η παραγωγή του έχει σταματήσει εδώ και μία δεκαετία, όμως για τους φίλους της μάρκας είναι ένας ζωντανός θρύλος, πολύ περισσότερο που δεν ακολούθησε κάποιος διάδοχος.

Πριν λίγο καιρό είχε βγει σε δημοπρασία ένα S2000 με λίγο πάνω από 1.500 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του και είχε γίνει παγκόσμια είδηση. Τώρα έρχεται ένα ακόμα, ίσως το πιο "καθαρό" που υπάρχει στον πλανήτη,, καθώς έχει μόλις 150 χιλιόμετρα, δεν έχει ταξινομηθεί ποτέ και μάλιστα έχει και σε ισχύ την εγγύηση της εταιρίας μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Ακόμα και τα αυτοκόλλητα της "μαμάς" βρίσκονται επάνω του, καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα στον δρόμο.

Το συγκεκριμένο Honda βγαίνει σε δημοπρασία σε αμερικάνικη ιστοσελίδα και είναι κατασκευασμένο το 2009. Όπως είναι αναμενόμενο δείχνει εντελώς καινούργιο, με την μαύρη βαφή του να λάμπει, το δερμάτινο σαλόνι να μην έχει ίχνη φθοράς όπως και η μαλακή αναδιπλούμενη οροφή. Φοράει τον 2,2 κινητήρα F22C με τα 240 άλογα ο οποίος και αυτός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το ολοκαίνουργιο αυτό S2000 βρίσκεται προς πώληση με μόλις 6 μέρες να απομένουν. Τα νούμερα έχουν ήδη ανέβει πάνω από τα 50.000 δολάρια, έχοντας ήδη ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ του S2000 με τα 1.500 χιλιόμετρα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα αξίζει και με το παραπάνω, ιδίως για εκείνους που γνωρίζουν πόση οδηγική ευχαρίστηση μπορεί να προσφέρει (και πόσο μας λείπει ένας διάδοχός του εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια...).