Πωλείται μια Lamborghini Miura με βασιλικό άρωμα!


Προσωπικά θεωρώ πως η Miura είναι από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2020

Με υπεύθυνους για την εξέλιξη της τους Dallara και Stanzani η επιτυχία της Miura ήταν προδιαγραμμένη. Πόσω μάλλον όταν την αυθεντική πανέμορφη σχεδίασή της υπέγραφες ο Gandini για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το 1966 έως το 1973 με την παραγωγή να περιορίζεται σε 764 αυτοκίνητα και σε περίπου 150 SV. Αυτές ήταν τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο μέχρι η σκυτάλη να περάσει στην απίστευτη Countach.

Εδώ βλέπετε μια πολύ ειδική περίπτωση μιας P400 SV η οποία έχει πλήθος αναβαθμίσεων ώστε να δείχνει σαν καινούργια. Φυσικά με την έγκριση και την πιστοποίηση από το εργοστάσιο στην Sant’ Agata. Η συγκεκριμένη Miura βγήκε από την παραγωγή το 1972 για να διευρύνει την μεγάλη συλλογή από ακριβά αυτοκίνητα που διατηρούσε η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Η οποία κατείχε και μια LM 002, το πρώτο SUV επιδόσεων.

Πάντως αυτή η Miura δεν την πέρασε συνεχώς στα σαλόνια αφού στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βρέθηκε σε μια αποθήκη στο Ριάντ, ξεχασμένη με μόλις 3.000 km στο κοντέρ της. Από εκεί το 2005 ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ όπου μάλλον της φέρθηκαν όπως της άξιζε και την έκαναν σαν καινούργια και με αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Στα επόμενα χρόνια αυτή η Miura άλλαξε δύο φορές χέρια για να φτάσει το 2010 στον Βρετανό συλλέκτη Joe Mascari. Και με το κοντέρ να γράφει μόλις 5.759 km αυτή η Miura εύκολα θα μπορέσει να πιάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε μια μελλοντική δημοπρασία.