Polestar Precept Concept, μια παρουσίαση μέσω Youtube!


Αφού η έκθεση της Γενεύης, όπου θα παρουσιαζόταν επίσημα το πρωτότυπο Precept, ακυρώθηκε, οι άνθρωποι της εταιρίας αποφάσισαν να γυρίσουν σε βίντεο μία ανεπίσημη αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

  • 7/4/2020

Πρακτικά δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το Polestar Precept Concept. Αφενός όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον μία τέτοια παρουσίαση μέσω youtube, αφετέρου, νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια, αναφορικά με τον οικολογικό χαρακτήρα και με το τεχνολογικό υπόβαθρο του μοντέλου. Το πρωτότυπο Precept αναμένεται να μετεξελιχθεί στο Polestar 3, το τρίτο μοντέλο της θυγατρικής εταιρίας της Volvo, που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Thomas Ingenlath, CEO της εταιρίας, «οι άνθρωποι με ρωτούν συνεχώς, ποιο είναι το μέλλον της Polestar. Φυσικά δεν παρουσιάζουμε ακόμα τα μελλοντικά μοντέλα μας, το Precept όμως σας δείχνει πού οδηγούμαστε - την κατεύθυνση του σχεδιασμού μας, τις φιλοδοξίες μας για βιωσιμότητα και τη μεγάλη ψηφιακή εμπειρία χρήστη που θα φέρουμε με αυτά τα μελλοντικά αυτοκίνητα. Το Precept παρουσιάζει το μέλλον μας, όχι σαν ένα φανταστικό όνειρο ή κάτι που βγήκε από ταινία sci-fi. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας που θα έρθει».

Οπτικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αισθητική των LED φωτιστικών σωμάτων, καθώς και η μάσκα μπροστά. Στη θέση της κλασικής γρίλιας εδώ εντοπίζονται μία σειρά αισθητήρες και συστήματα, με στόχο να κάνουν πιο ασφαλή τη μετακίνηση. Πολύτιμες πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού αλλά και της αυτόνομης οδήγησης προέρχονται και από το ατρακτίδιο LIDAR που είναι τοποθετημένο στην οροφή του αυτοκινήτου. Τέλος, έξυπνα τοποθετημένα LED, στις πίσω κολώνες, ενημερώνουν τον χρήστη για το ποσοστό φόρτισης.

Το εσωτερικό του Precept είναι αντίστοιχα προχωρημένο σχεδιαστικά, όσο και οικολογικό. Στη θέση των κλασικών υλικών όπως το πλαστικό και το δέρμα, απαντάμε νέα, οικολογικά υλικά. Τα περισσότερα πάνελ στις πόρτες, το ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από ένα νέο υλικό, κατά 50% ελαφρύτερο από το κλασικό πλαστικό, βιολογικής προέλευσης. Αντίστοιχα, οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από ΡΕΤ, που προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού – και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν υποδεέστερες του δέρματος.

Αναφορικά με την οθόνη των 15,5 ιντσών, που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, έχει προηγμένο user interface που εστιάζει στην εύκολη χρήση από τον οδηγό. Γι’ αυτό και έχει ειδική αντιθαμβωτική επιφάνεια και μεγάλα κουμπιά. Το σύστημα πλοήγησης συνδέεται με τα δεδομένα της Google, για πληροφορίες κίνησης, ενώ όση ώρα περιμένει κανείς να φορτίσει, μπορεί να απολαμβάνει ταινίες, μέσω streaming. Τέλος, ένα σύστημα eye tracking επάνω στο ταμπλό, παρακολουθεί τον οδηγό και μπορεί να καταλάβει πότε αυτός αισθάνεται κούραση ή χαζεύει αλλού, προειδοποιώντας τον ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.