Πολύ μεγάλη η ζήτηση για το νέο Suzuki Jimny


Η ιαπωνική εταιρία ίσως να μην περίμενε και η ίδια την τόσο ισχυρή ζήτηση, τόσο στην Ιαπωνία όσο και εκτός συνόρων…

  • 17/10/2018

Το Jimny είναι ένα μοντέλο με μια πολύ αξιόλογη εμπορική πορεία και όπως φαίνεται η νέα γενιά όχι μόνο θα την συνεχίσει αλλά ενδεχομένως και να είναι ακόμη υψηλότερη. Ήδη στην ελληνική αγορά θα διατεθούν περίπου 200 Jimny μέχρι το τέλος του χρόνου τα οποία έχουν ήδη καπαρωθεί, ενώ στην Ιαπωνία η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκή διαθεσιμότητα για την παραγωγή δεξιοτίμονα της βρετανικής αγοράς (μόλις 1.100 Jimny προβλέπονται για φέτος).

Αξιοσημείωτο είναι πως σε αντίθεση με το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Jimny με τον 1.500άρη κινητήρα των 100 PS, στην Ιαπωνία το εν λόγω Suzuki προσφέρεται με τρικύλινδρο turbo στα 658 cc που αποδίδει μόλις 64 PS και 96 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο με 4 και φυσικά η τετρακίνηση με transfer case είναι στάνταρ.

Παρά τα μόλις 3 αστέρια που το Jimny απέσπασε στον Euro NCAP δεν φαίνεται το αγοραστικό κοινό να πτοείται αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ακόμη οδηγοί που προτιμούν τα «βαριά» τεχνολογικά 4x4 παρά τα light και πιο ασφάλτινα crossover και SUV μοντέλα.