Porsche 993 Speedster: Το μωβ αριστούργημα της Gunther Werks


Ακόμα μία εντυπωσιακή πρόταση από την αμερικανική Gunther Werks που συνεχίζει να προκαλεί... πανικό στους fans της Porsche με τις εμπνεύσεις της.

  • 3/1/2022

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Ήταν Φεβρουάριος του 2021 όταν η εταιρία από την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στις μετατροπές αυτοκινήτων της Porsche παρουσίασε ένα εντυπωσιακό project με την ονομασία 993 Speedster Remastered που βασίζεται στην τελευταία αερόψυκτη 911.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η πρόταση τράβηξε σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον. Το στοιχείο, φυσικά, που ξεχώρισε ήταν η νέα, συνολική προσέγγιση στο αμάξωμα που προκύπτει απ' την απουσία της οροφής. Την ίδια στιγμή μειώθηκε το μέγεθος του παρμπρίζ το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς αν το ζητήσει κατά την παραγγελία του ο υποψήφιος αγοραστής.

Η πρώτη μονάδα που κατασκευάστηκε είχε σκούρο πράσινο χρώμα και παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Monterey Car Week. Αυτή τη φορά η επιλογή του μωβ-βιολετί προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο θαυμασμό αφού “παντρεύεται” άψογα με τη συνολική εικόνα και ανεβάζει το project -τουλάχιστον- ένα επίπεδο. Στο ίδιο χρώμα έχουν βαφτεί και οι δαγκάνες στα δισκόφρενα που ξεπετιούνται μέσα από τις ζάντες τύπου Fuchs. Από εκεί και πέρα πολλά carbon στοιχεία έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία του αυτοκινήτου με πιο χαρακτηριστικά την προέκταση πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων που καταλήγουν σε μία επίσης carbon αεροτομή.

Στη θέση του κινητήρα βρίσκουμε έναν ατμοφαιρικό flat-six των 4 λίτρων που έχει βελτιωθεί από την Rothsport Racing αποδίδοντας 435 PS και 454 Nm ροπής στις 7.8000 rpm. Αυτή η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω μία ανανεωμένης εκδοχής του κλασικού χειροκίνητου κιβώτιου της 993, της Getrag. Την ίδια στιγμή το συνολικό βάρος φτάνει μόλις τα 1.175 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Όσον αφορά την τιμή για να πάρει κανείς μια σίγουρη απάντηση θα πρέπει να απευθυνθεί στην Gunther Werks αφού δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί. Οι πληροφορίες πάντως μιλάνε για ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται στις 600.000 δολάρια.