Άρωμα... βενζίνης για την Ford Mustang Mach-E!


H Ford δημιούργησε το Mach Eau GT, ένα άρωμα για τους ιδιοκτήτες της Ford Mustang Mach-E το οποίο έχει τη μυρωδιά βενζίνης! Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να πουληθεί κανονικά στην αγορά.

  • 20/7/2021

Τα στελέχη του τμήματος Μάρκετινγκ της Ford είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα άρωμα, η οσμή του οποίου να θυμίζει αυτή της βενζίνης. Παράδοξο, προφανώς. Και ακόμα πιο περίεργο είναι ότι για τη λήψη της απόφαση επηρεάστηκαν από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E!

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να εκλύσει μυρωδιά της βενζίνης. Συνεπώς, ποιος ο λόγος αυτής της φαινομενικά αχρείαστης απόφασης;

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την «Μπλε Οβάλ», το «Mach Eau GT» (όπως ονομάζεται το εν λόγω άρωμα) δημιουργήθηκε «για να διαλυθούν οι μύθοι σχετικά με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και για να πειστούν οι παραδοσιακοί λάτρεις του αυτοκινήτου για τη δυναμική αυτών».

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία , σε σχετική ερώτηση, το 20% των ιδιοκτητών αυτοκινήτου δηλώνει ότι σίγουρα θα του λείψει η μυρωδιά της βενζίνης, ενώ το ποσοστό αυτών που δήλωσαν ότι θα τους λείψει σε κάποιο βαθμό φτάνει περίπου το 70%. Συνεπώς, η δημιουργία του αρώματος με μυρωδιά βενζίνης από τη Ford έχει σκοπό να «παρηγορήσει» κάπως την έλλειψή της σε όσους επιλέξουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως είναι η Mustang Mach-E.

Όπως έγινε γνωστό, το «Mach Eau GT» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ford με τον οίκο αρωματοποιίας «Olfiction» και τη Βρετανική Εταιρεία Αρωματοποιών, κάτι που δείχνει ότι πήραν σοβαρά το θέμα. Η μυρωδιά του είναι ένας συνδυασμός οσμών καπνού, ελαστικού ακόμα και αλόγου, για να υπάρχει και η παραπομπή στο αντίστοιχο τετράποδο της ράτσας Mustang.

Οι αρωματοποιοί που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο άρωμα βασίστηκαν στις οργανικές ενώσεις της βενζαλδεΰδης και παρακρεσόλης για να δώσουν έναν τόνο αμυγδάλου. Επίσης χρησιμοποίησαν αιθέρια έλαια από ταϊλανδέζικο τζίντζερ, λεβάντα, γεράνι και σανδαλόξυλο για να προσδώσουν τις οσμές μετάλλου, ελαστικού και καπνού.

Το άρωμα δεν θα πωλείται στην αγορά αλλά θα διατίθεται ως αρωματικό χώρου σε όσους ιδιοκτήτες της Ford Mustang Mach-E επιθυμούν να οδηγούν το αυτοκίνητό τους και να έχουν την οσμή βενζίνης και καμένου ελαστικού.