Πώς σχολιάστηκε στα social media η νέα Alfa Romeo Tonale;


Μία ημέρα μετά την παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale σάς παρουσιάζουμε μερικά απ' τα χιλιάδες σχόλια που γράφτηκαν στα social media για την SUV πρόταση των Ιταλών. 

  • 9/2/2022

Σχεδόν ένα 24ωρό μετά την επίσημη παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale κάνουμε μια... βουτιά στα social media και συγκεντρώνουμε τα πιο... ιδιαίτερα σχόλια για τη νέα SUV πρόταση. Θα πρέπει να πούμε ότι τα περισσότερα από αυτά που διαβάσαμε ήταν διθυραμβικά (σχεδόν σε ποσοστό 90%) και εξυμνούν το νέο μοντέλο σε διαφορετικούς τομείς. Άλλα μιλούσαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό, άλλα για τις προηγμένες τεχνολογίες, άλλα για τα κινητήρια σύνολα, κ.ο.κ.

Υπήρχε όμως και η σαφώς πιο περιορισμένη «απέναντι πλευρά» απ’ την οποία ο καθένας μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του. Τα επικριτικά σχόλια, λοιπόν, κατέχουν και τη μερίδα του λέοντος στη διαλογή μας. Τέλος, σημειώνουμε ότι τα σχόλια προήλθαν από το video της επίσημης παρουσίασης στο YouTube, από την επίσημη σελίδα της Alfa Romeo στο Instagram αλλά και από το hashtag #alfaromeotonale στο Twitter.

«Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα μοντέλα. Η Tonale δείχνει υπέροχη αλλά η Alfa Romeo πρέπει να παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα. Τα τρία που υπάρχουν είναι πολύ λίγα. Ελπίζω η Alfa Romeo να μπορέσει να αναγεννηθεί».

«Δείχνει ωραία αλλά περίμενα πολλά περισσότερα. Ως ένας πιστός fan της Alfa Romeo από τότε που ήμουν παιδί (και έχουν περάσει αρκετά χρόνια) οφείλω να πω ότι είμαι απογοητευμένος. Το 90% όσων παρουσιάστηκαν είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά από τους περισσότερους κατασκευαστές. Εκτός, ίσως, από το NFT».

«Πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση. Τώρα θέλω να δω αν οι haters συνεχίσουν να παραπονιούνται για την έλλειψη on-board τεχνολογίας».

«Δηλώνω απογοητευμένος. Είμαι κάτοχος αυτοκινήτων της Alfa Romeo για 35 χρόνια και δεν μπορώ να δηλώσω fan των SUV. Πιστεύω πως η Alfa Romeo έχει προσανατολιστεί σε λάθος αγορά. Τα sportscar είναι το στοιχείο της. Όλοι παρουσιάζουν SUV προτάσεις εδώ και πολλά χρόνια. Τι θα γίνει άραγε όταν ο κόσμος τα βαρεθεί; Τι θα κάνει τότε η Alfa Romeo αν έχει επενδύσει πάνω σε αυτές τις προτάσεις; Περίμενα πολλά περισσότερα από την Tonale και η αλήθεια είναι μία Stelvio με διαφορετικό σχεδιασμό μπροστά και πίσω. Η Alfa Romeo μιλάει για το DNA των υψηλών επιδόσεων αλλά πως αυτό ταιριάζει με τη συγκεκριμένη πρόταση»;

«Η επιτυχία της Tonale (και της Alfa Romeo) θα εξαρτηθεί από την τιμή της. Πάντως θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι αρκετά όμορφη».

«Πραγματικά υπέροχη. Θα ήθελα πολύ να δω αυτή τη σχεδιαστική γραμμή σε ένα όχημα που δεν θα είναι SUV. Ίσως μια νέου τύπου Giulia».

«Ok, με πείσατε με το NFT. Εξαιρετική δουλειά. Ελπίζω σε μια καλή κατάταξη φέτος στην Formula 1».

«Έχετε κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος. Σε παγκόσμια παρουσίαση μίας Alfa Romeo δεν μπορεί να απουσιάζει ένα ΚΟΚΚΙΝΟ μοντέλο».

«130/160PS???? Κάνετε πλάκα; Alfa Romeo είναι ή Renault Captur»;

«‘Ήθελα να ήξερα ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι μοιάζει με το 3008 ή το Compass; Έχετε κάποιο πρόβλημα με τα μάτια σας, αφού μιλάμε για εντελώς διαφορετικά σχήματα. Το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι και τα τρία είναι SUV. Οι ομοιότητες σταματούν εκεί».

«Ένα παλιό αυτοκίνητο πάνω σε μια παλιά πλατφόρμα. Την ίδια στιγμή η παρουσίαση έγινε με απαίσια αγγλικά. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να δείξει ένα ένδοξο brand όπως είναι η Alfa Romeo; Ελπίζω σύντομα να δούμε κάτι που να αξίζει πραγματικά».

«Καλή επιτυχία με τις πωλήσεις του νέου μοντέλου. Μου αρέσουν πολύ τα φώτα τόσο μπροστά όσο και πίσω. Εξαιρετικό design. Προσωπικά δεν είμαι "φίλος" των SUV αλλά η Tonale δείχνει μια πολύ καλή εναλλακτική των προτάσεων των άλλων εταιρειών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό που υπάρχει επιτέλους και μια hydrid έκδοση».

«Ειλικρινά είναι υπέροχο να βλέπεις ότι και η Alfa Romeo σκέφτεται με βάση το μέλλον, αλλά τον εκπληκτικό σχεδιασμό της Stelvio, προσωπικά τον θεωρώ αξεπέραστο. Πάντως έγινε πολύ καλή δουλειά».

«Θα μπορούσαν να την έχουν λανσάρει μερικά χρόνια νωρίτερα. Αλλά δεν είναι άσχημη... Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από το Q2».

«H Alfa Romeo Tonale είναι ΟΚ, αλλά δεν έχει να δείξει τίποτα συναρπαστικό ή καινοτόμο. Αν αυτή είναι η καλύτερη προσπάθεια που μπορούν να κάνουν, τότε πιστεύω ότι θα πέσει αυλαία στην πορεία της Alfa Romeo πριν από το 2030. Δεν βλέπω κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η Tonale θα πουλήσει περισσότερο απ’ την Giulia ή την Stelvio».

«Είναι οκ, αν σκεφτεί κανείς πόσο άσχημα μοντέλα παρουσιάζουν πλέον οι Γερμανοί. Βάλτε αυτά τα φώτα σε μία Giulia και θα πουλήσετε 1.000.000 αυτοκίνητα».

«Το πιο όμορφο Mazda CX που έχω δει ποτέ! Αλήθεια πότε είναι η παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale

«Η Tonale αξίζει μια θέση στο Μουσείο της Alfa Romeo όσο ο Guanyu Zhou αξίζει να βρίσκεται στην Formula 1».

«Παρακολουθώ live την παρουσίαση αυτή τη στιγμή. Η μόνη σκέψη που έχω στο μυαλό μου είναι αυτή: Οκ, η Alfa Romeo έχει τελειώσει».

«Αυτές οι λαβές στις πόρτες είναι απαράδεκτες. Απαρχαιώνουν όλο τον σχεδιασμό. Κάνατε το ίδιο ακριβώς λάθος τόσο στην Giulia όσο και στην Stelvio. Ήθελα να ‘ξερα δεν μάθατε τίποτα από τον Giorgetto Giugiaro; Έχετε ξεχάσει πώς να σχεδιάζετε αυτοκίνητα; Είναι φρικτό

«Προς τι η τόση μεγάλη απόσταση από το έδαφος; Το μπροστά και το πίσω μέρος προεξέχουν πάρα πολύ. Στο τέλος της ημέρας είναι απλά ακόμα ένα SUV σε μία "θάλασσα" από SUV».

«Μία παρατήρηση από έναν φίλο του brand. Στις παρουσιάσεις μιλήστε ιταλικά. Αν πρέπει όμως ντε και καλά να μιλήσετε αγγλικά τότε επιλέξτε κάποιον που μπορεί να το κάνει σωστά»

«Η Alfa Romeo προσπαθεί πραγματικά να πετύχει ένα σωρό διαφορετικά πράγματα με την Tonale. Ένιωσα λίγο περίεργα όταν μιλούσαν για τόση πολλή τεχνολογία. Αλλά μου αρέσει η προσπάθεια. Ελπίζω πραγματικά αυτό το αυτοκίνητο να πετύχει».