Πώς θα είναι το επόμενο Renault Scenic;


Με φουτουριστικό design και αμιγώς ηλεκτρικό, βασισμένο πάνω στην τεχνολογία του νέου Megane E-Tech θα έρθει το επόμενο Scenic του 2024. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 25/2/2022

Η Renault  έχει ήδη αποφασίσει τον τερματισμό της παραγωγής των Scenic και Espace το επόμενο διάστημα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη μιας και γνωρίζουμε τον ένα και βασικό λόγο που δεν είναι άλλος από τη συνεχώς μειωμένη δημοφιλία και τις πολύ ισχνές πωλήσεις των πάλαι ποτέ ισχυρών πολυμορφικών μοντέλων.

Μαζί με τις επενδύσεις που κάνουν όλοι οι κατασκευαστές και μαζί και οι Γάλλοι για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, δεν περισσεύουν πολλά χρήματα για την εξέλιξη μοντέλων που δεν αποφέρουν κέρδος. Με δεδομένη τη συνεχώς φθίνουσα ζήτηση για τα MPV, η γαλλική φίρμα φαίνεται πως θα στραφεί σε άλλα πιο επικερδή segment που είναι φυσικά τα SUV.

Και ενώ το όνομα Espace φαίνεται πως θα περάσει στην ιστορία, οι πληροφορίες από το εξωτερικό λένε ότι δε θα συμβεί το ίδιο με το Scenic. Πριν από λίγες ημέρες, στο περιθώριο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Renault για το 2021, το επιβεβαίωσε μάλιστα ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo. Ο Ιταλός μάνατζερ δήλωσε πως η ονομασία Scenic θα περάσει σε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί το 2024, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας Renault-Nissan, που χρησιμοποιεί και το νέο Megane E-Tech.

Σχεδιαστικά, το νέο Scenic θα είναι πολύ κοντά στο Megane E-Tech και θα βασίζεται αρκετά στο πρωτότυπο Morphoz που παρουσιάστηκε το 2020. Πρόκειται φυσικά να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Megane E-Tech και μικρότερο από το επερχόμενο Austral.

Υπενθυμίζουμε ότι το Megane E-Tech βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV και θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις μπαταριών, 40 kWh και 60 kWh. Το γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο είναι το πρώτο μοντέλο της Renault που χτίστηκε στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιεί και τοNissan Ariya.