Πώς θα είναι το νέο KIA Sorento;


Το νέο KIA Sorento αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου ωστόσο έχουν ήδη γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες από τη μορφή και τη σχεδίασή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/2/2020

Η τέταρτη «γενιά» του KIA Sorento έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη Νότια Κορέα εντός του μήνα, πιθανότατα στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές. Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του νέου SUV μοντέλου της κορεατικής εταιρείας με σχετικά μικρό καμουφλάζ, αποκαλύπτοντας πολλά αισθητικά στοιχεία του αμαξώματός του. Έπειτα από επεξεργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, βλέπουμε πώς αναμένεται να είναι το καινούργιο Sorento.

Σε αυτές βλέπουμε ότι το αμάξωμά του έχει σχεδιαστικές επιρροές από το KIA Telluride, το οποίο πωλείται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κορεατικό αυτοκινητικό Τύπο, το νέο Sorento θα διατίθεται με έξι διαφορετικούς κινητήρες, αναλόγως της αγοράς. Έτσι, σε κάποιες από αυτές, η βασική έκδοση θα εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ενώ θα υπάρχουν και οι υπερτροφοδοτούμενοι των 2,0 και 2,5 λίτρων. Επίσης, θα διατίθεται και με τους turbodiesel 2,0 και 2,2 λίτρων της εταιρείας. Από την KIA έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Sorento, ενώ είναι σαφές πως θα διατίθεται και σε εκδόσεις με υβριδικής διάταξης κινητήρα καθώς και Plug-in Hybrid. Η παρουσίαση του καινούργιου Sorento στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα, εντός της χρονιάς.