Πόση είναι η περιουσία του Elon Musk;


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, ο Elon Musk είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/9/2020

Μπορεί η Tesla να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων της ή να καθυστερεί να εξελίξει νέα μοντέλα, όμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τον κ. Elon Musk, τον Διευθύνων Σύμβουλό της. Σίγουρα, πάντως, δεν επηρεάζει την καθαρή αξία του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το «Bloomberg», στα τέλη Αυγούστου η περιουσία του κ. Musk έφτασε τα 115 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 97 δισεκατομμύρια ευρώ). Αυτό τον έφερε στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και είναι μόλις ο πέμπτος άνθρωπος που ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βάσει των στοιχείων, η περιουσία του κ. Musk αυξήθηκε σε έναν χρόνο κατά 87,8 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 74 δισ. ευρώ), καθώς πέρυσι τον Αύγουστο έφτανε τα 22,4 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 19 δισ. ευρώ). Έτσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ξεπέρασε και τον κ. Mark Zuckerberg, τον συνιδρυτή του Facebook, ο οποίος έχει περιουσία 111 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 93,5 δισ. ευρώ).

Η μεγάλη αύξηση στο ποσό του κ. Musk οφείλεται στην αντίστοιχα μεγάλη αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla τον τελευταίο χρόνο, η οποία έφτασε περίπου τα 1.000%! Βεβαίως, η περιουσία του είναι εξαιρετικά ρευστή ως προς τη σταθερότητά της, καθώς έχει αποδειχτεί στον χρόνο ότι η τιμή μετοχής της εταιρείας μεταβάλλεται έντονα και με σχεδόν απότομο τρόπο. Ο κ. Musk κατέχει περίπου το 21% της Tesla, η κεφαλαιοποίηση αγοράς της οποίας έφτασε περίπου τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 379 δισ. ευρώ). Το ποσό αυτό την κάνει την αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο. Συγκριτικά, στη δεύτερη θέση είναι η Toyota, η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της οποίας  υπολογίζεται σε 216 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 182 δισ. ευρώ).