Πόσο κοστίζει η Lancia Delta S4 που κέρδισε το Ράλλυ Χαλκιδικής του 1986 (photos)


Η καλοδιατηρημένη μονάδα που θριάμβευσε στον ελληνικό αγώνα πωλείται σε δημοπρασία και εκτιμάται ότι θα φέρει μια προσφορά με πολλά μηδενικά. 

  • ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S - PAOLO CARLINI - CARLO ANASTASIO
  • 18/4/2024

Η Lancia Delta S4 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στον κόσμο των ράλλυ. Έχει σημειώσει αρκετά βάθρα κι εκπληκτικές επιδόσεις, τόσο στο WRC, όσο και σε άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα, το Ιταλικό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μονάδες βγαίνει στο «σφυρί» μέσω του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby's, ο οποίος εκτιμά ότι το κόστος της μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα του θρυλικού μοντέλου, που έχουν φέρει βάθρο στο WRC κι είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Η συγκεκριμένη έκανε ντεμπούτο στο Lombard RAC Rally του 1985 στην Ουαλία. Με τον Markku Alen στη θέση του οδηγού και τον Ilkka Kivimaki στο bucket του συνοδηγού, το αμιγώς φινλανδικό πλήρωμα τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Την επόμενη χρονιά, το 1986, πίσω από το τιμόνι της Delta κάθισε ο Ιταλός Fabrizio Tabaton, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κέρδισε το Ράλλυ Χαλκιδικής εκείνης της σεζόν, κατακτώντας τελικά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Όταν το μοντέλο αποσύρθηκε από τα αγωνιστικά, επέστρεψε στο αρχικό του livery της Martini, δηλαδή στην εμφάνιση που είχε όταν έφερε το καλύτερό της αποτέλεσμά της στην Ουαλία το 1985.

Έκτοτε, το όχημα έχει περάσει από ενδελεχείς ελέγχους και service από το 2010 έως το 2018 κι έχει γίνει η λεπτομερής καταγραφή τους. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2016 πήρε το πιστοποιητικό Abarth Classiche, ενώ διαθέσιμο είναι και το αυθεντικό βιβλιαράκι από τη Lancia Automobiles S.p.A.

Η δημοπρασία της Lancia Delta S4 θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου στο Μονακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πωλείται στην Ελλάδα η Lancia Delta Integrale του Mr. Bean! Αυτή είναι η τιμή της (photos)

Στο «σφυρί» η Lancia Delta Integrale του επικεφαλής σχεδιασμού της Stellantis (photos)

Race for Glory: Πρεμιέρα για την ταινία με την κορυφαία σεζόν στην ιστορία των ράλλυ (trailer)