Στο «σφυρί» η Lancia Delta Integrale του επικεφαλής σχεδιασμού της Stellantis (photos)


Ο Ralph Gilles πουλά ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της προσωπικής του συλλογής 

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 12/3/2024

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Stellantis, Ralph Gilles, είναι μεγάλος fan των muscle cars. Βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της Chrysler 300C, ενώ ηγήθηκε του τμήματος υψηλών επιδόσεων SRT της Dodge κι είχε προσθέσει ένα Viper ACR στην προσωπική του συλλογή.

Ωστόσο, ο Gilles είναι πολλά περισσότερα από ένας λάτρης των muscle cars. Μέρος της συλλογής του είναι μία Lancia Delta Integrale του 1992, η οποία ξεφεύγει από εκείνη την κατηγορία και εντάσσεται ξεκάθαρα στη λίστα με τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία των ράλλυ και της αυτοκίνησης.

Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει στην έκδοση Evolution I. Το μοντέλο του 1992 ήταν το τελευταίο που είχε αγωνιστικό ομολογκασιόν, αφού η Lancia σταμάτησε την εξέλιξη για τα ράλλυ μετά τη νίκη της στο πρωτάθλημα του WRC εκείνης της σεζόν.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας, χωρητικότητας 2,0 L, ο οποίος απέδιδε έως και 210 PS στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Αργότερα, έλαβε νέο εκκεντροφόρο άξονα, επαναπρογραμματισμένη ECU κι εξάτμιση υψηλής ροής.

Όσο για την εμφάνισή του, έχουν προστεθεί τροχοί Speedline 15 ιντσών, εμπνευσμένοι από τα ράλλυ, οι οποίοι συνοδεύονται από καλοκαιρινά ελαστικά Kumho Ecsta V720 μεγέθους 225/45.

Η Lancia Integrale του Ralph Gilles έχει διανύσει συνολικά 101.000 km, κι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν ότι έχει περάσει από service κι ελέγχους. Σύμφωνα με την αγγελία του Bring a Trailer, μέσω του οποίου είναι διαθέσιμο το μοντέλο, αναφέρει ότι έχει αντικατασταθεί ο συμπλέκτης, οπότε συνολικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι είναι έτοιμο για πολλή δράση.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου κι η υψηλότερη προσφορά αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 50.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 45.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Lancia Delta Integrale «αγριεύει» περισσότερο χάρη στη Manhart (photos)

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

Γνωρίστε την υπερσπάνια Lancia Delta Integrale δια χειρός Automobili Amos