Πόσο κοστίζει το πορτοκαλί χρώμα της Mercedes-AMG GT Black Series;


Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση  της Mercedes-AMG GT κάτι που μας υπενθυμίζει και η εξωφρενική τιμή της.

  • 24/7/2020

Ξεκίνησε η διάθεση της Mercedes-AMG GT Black Series, ενός sportscar που υιοθετεί με τις εξεζητημένες  προδιαγραφές του τον προφίλ ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού τετράτροχου.

Και παρά το γεγονός ότι το Black Series σε προϊδεάζει  για μια… σκοτεινή πραγματικότητα, το παράδειγμα της Mercedes-AMG GT των 730 ίππων μόνο μαύρο δεν είναι δίνοντας την πολυτέλεια στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει ανάμεσα σε μία γκάμα ιδιαίτερα φωτεινών χρωμάτων αμαξώματος.

Με το αζημίωτο, βέβαια, μιας και στην περίπτωση που θελήσει κανείς να ντύσει στα πράσινα  ή  στα πορτοκαλί το γερμανικό sportscar θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 8.468 ευρώ. Υπερβολικό; Όχι ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε ότι η τιμή πόρτας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι τα 335.240 ευρώ.

Όχι φυσικά στην ελληνική αγορά αλλά στη γερμανική  όπου το φορολογικό καθεστώς είναι ευνοϊκό και οι τιμές των αυτοκινήτων δεν επιβαρύνονται παρά μόνον με τον ΦΠΑ.

Φυσικά, οι προαιρετικά διαθέσιμες επιλογές δεν περιορίζονται στο χρώμα του αμαξώματος ή  στην προσθήκη πυροσβεστήρα ( 139,2 ευρώ), μιας και με μόλις 7.540 ευρώ μπορεί  να αποκτήσει κανείς το AMG Track Package, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ανθρακονημάτινα καθίσματα, το σύστημα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής κατασκευασμένο από τιτάνιο και οι  ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων.

Για εκείνους, πάντως, που δεν γνωρίζουν τι εστί Mercedes-AMG GT Black Series, να σημειώσουμε ότι κάτω από τις πολύχρωμες επιφάνειες του αμαξώματος βρίσκεται ο αναβαθμισμένος V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 730 ίππους και 800 Nm ροπής.

Την μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο συνδυάζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, τη Mercedes-AMG GT Black Series επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.