Πόσο κοστίζει το ραδιόφωνο σε ένα Tesla Model S;


Σε μία νέα τραγελαφική περιπέτεια βάζει η Tesla τους πελάτες της, καθώς μετά από αναβάθμιση των 2.500 δολαρίων στο infotainment, τους ζητά άλλα 500 για να τους επιστρέψει το ραδιόφωνο που τους πήρε!

  • 30/10/2020

Την «εμπειρία» αυτή πρόκειται να ζήσουν όσοι ιδιοκτήτες Model S και Model X επιλέξουν να κάνουν το τελευταίο upgrade στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου τους.

Αυτό από μόνο του κοστίζει 2.500 δολάρια (2.130 ευρώ). Το μαγικό όμως είναι ότι παίρνοντας πίσω το όχημά τους από το συνεργείο, ανακαλύπτουν ότι πλέον δεν διαθέτει ραδιόφωνο AM, FM, ούτε και το SiriusXM radio!

Η δικαιολογία της εταιρίας για όλη αυτή την αναστάτωση είναι ότι η νέα της μονάδα προσφέρει τα τελευταία της παιχνίδια, σύνδεση με το Netflix αλλά δεν διαθέτει κλασικό ραδιόφωνο.

Βρήκε όμως τη λύση για όλους τους «vintage» χρήστες, να προσθέσει ένα ραδιόφωνο FM και SiriusXM (τα ΑΜ τα ξεχνάτε, καθώς δεν υποστηρίζονται πλέον), με ένα συμβολικό κόστος της τάξης των 500 δολαρίων ή 427 ευρώ.

Εναλλακτικά, για όσους προχωρήσουν μεν στην αλλαγή του infotainment αλλά όχι στο επιπλέον ποσό του ραδιοφώνου, θα πρέπει να περιοριστούν σε ιντερνετικούς σταθμούς, που είναι… παγκόσμιοι, κατά την αιτιολόγηση της Tesla.