Πόσο πουλήθηκε η σπάνια BMW M1 του Paul Walker


Οι BMW M1 είναι έτσι και αλλιώς λίγες και αυτές με τη βελτίωση της ΑHG μετρημένες το πολύ στα δάχτυλα και των δύο χεριών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/2/2021

Μερικές φορές στις δημοπρασίες κλασικών μοντέλων προκύπτουν ευκαιρίες, με αποτέλεσμα κάποιος να αποκτά σχετικά φτηνό ένα σπάνιο αυτοκίνητο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τυχερός ήταν ένας Γερμανός συλλέκτης που απέκτησε μια BMW M1 με μόλις 500.000 δολάρια. Και μάλιστα όχι μια όποια και όποια M1, αλλά μια ειδική που ανήκε στον Paul Walker, τον ηθοποιό που έγινε διάσημος μέσα από το Fast & Forward και έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2013.

Η M1 έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η συγκεκριμένη ακόμα περισσότερα. Το ένα και μοναδικό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, super car της BMW και το μόλις δεύτερο μοντέλο της με τον κινητήρα στο κέντρο -το άλλο είναι η i8- έχει κατασκευαστεί σε ελάχιστα αντίτυπα. Μόλις 453, από τα οποία τα 399 έχουν έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους.

Μικρή παραγωγή λοιπόν, ενώ από αυτές τις M1 που φτιάχτηκαν η εταιρεία AHG, που ήταν dealer της BMW, είχε αποφασίσει να βελτιώσει συνολικά 10, δημιουργώντας έτσι μια ακόμα πιο σπάνια έκδοση. Με ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση χάρη στο κιτ αμαξώματος και με αύξηση της απόδοσης του εξακύλινδρου των 3,5 lt από τα στάνταρ 277 PS στα 350.

Το πόσες M1 AHG Studie τελικά κατασκευάστηκαν είναι άγνωστο. Το βέβαιο είναι πως αυτή με τον αριθμό πλαισίου 090 είναι αυτή που κάποια στιγμή ανήκε στον Paul Walker. Ο οποίος μάλλον δεν την είχε χαρεί ιδιαίτερα, αν λάβει κανείς υπόψη του πως τώρα έχει μόλις 6.800 km στο κοντέρ της.