Πότε έρχεται το νέο Fiat Panda;


H συγχώνευση του Ομίλου PSA με την FCA και η δημιουργία του Ομίλου Stellantis έφερε μεγάλες αλλαγές στον προϊοντικό σχεδιασμό των μοντέλων του Ομίλου. Εκτός των άλλων, άλλαξε και το χρονοδιάγραμμα για την τέταρτη γενιά του Fiat Panda. Πότε θα παρουσιαστεί και τι γνωρίζουμε ως τώρα για το ιταλικό μίνι.

  • 8/2/2022

Το αειθαλές Fiat Panda βρίσκεται σήμερα στην τρίτη κατά σειρά γενιά του και συνεχίζει να γράφει πολύ καλές πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά τα 10 χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του, όντας το δεύτερο δημοφιλέστερο τετράτροχο της ιταλικής φίρμας μετά το 500.

Η νέα γενιά του Fiat Panda θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2023 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και το μοντέλο θα υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του Centoventi Concept που είδαμε στην Έκθεση της Γενεύης το 2019 και θα προσφέρεται με οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες βενζίνης.

Παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν οι Ιταλοί θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το τεχνολογικό οπλοστάσιο των Γάλλων, ή θα βασιστούν σε δική τους νέα πλατφόρμα. Το σίγουρο είναι ότι και το νέο Panda θα ξεχωρίζει για τον ελκυστικό του σχεδιασμό και θα εφοδιάζεται με σαφώς πιο ανταγωνιστικά κινητήρια σύνολα.

Ο 1.000άρης κινητήρας βενζίνης θα είναι πιθανότατα εκείνος που θα αναλάβει να σηκώσει όλο το βάρος της κινητήριας γκάμας του μοντέλου με ατμοσφαιρικές και τούρμπο εκδόσεις. Σίγουρη θεωρείται πως θα είναι η ύπαρξη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όχι όμως και η παρουσία αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Βέβαια ακόμα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει με σιγουριά ότι θα δούμε και ένα ηλεκτρικό Panda, με δεδομένη την εμπειρία της Fiat από το 500e.

Το νέο Fiat Panda αναμένεται να έχει αυξημένες διαστάσεις, φλερτάροντας με την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία των supermini. Έτσι θα υπάρχει περισσότερος χώρος για το 500 και τη δική του γκάμα εκδόσεων, αλλά παράλληλα θα υπάρχει και χώρος για ένα νέο Fiat Punto που οι πρώτες πληροφορίες το θέλουν να έρχεται το 2024.