Πρεμιέρα στη Γενεύη για το ηλεκτροκίνητο crossover της Skoda


Την παγκόσμια πρώτη τoυ Skoda Vision IV Concept θα φιλοξενήσει η προσεχής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, αποκαλύπτοντας το σχεδιαστικό και όχι μόνο μέλλον της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/2/2019

Μέρος της ανάπτυξης μιας γκάμας αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων από τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen πρόκειται να αποτελέσει το Skoda Vision IV Concept, το οποίο και θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Επί της ουσίας αποτελεί την πρωτότυπη εκδοχή ενός μικρομεσαίων διαστάσεων crossover, που θα βασιστεί στην περίφημη πλατφόρμα ΜΕΒ, ακολουθώντας το παράδειγμα των αντίστοιχων-ηλεκτροκίνητων προτάσεων του VW Group.

Σύμφωνα με την ίδια τη Skoda, μέχρι και το 2022 θα προσφέρει περισσότερα από δέκα μοντέλα που θα κινούνται με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Αφετηρία θα αποτελέσει η plug-in υβριδική εκδοχή του Superb, η εμπορική πορεία της οποίας θα ξεκινήσει μέσα στο 2019, ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται να λανσαριστεί και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του CITIGO.

Αντιθέτως, το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί την πλατφόρμα MEB του ομίλου VW θα προστεθεί στην γκάμα της τσεχικής φίρμας το 2020, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα αν θα πρόκειται για μια παραλλαγή του VW I.D. ή αν η Skoda θελήσει να διαφοροποιηθεί, επιλέγοντας την κατηγορία των crossovers για να εντάξει τη δική της ηλεκτροκίνητη πρόταση.