Προβλήματα ποιότητας για το Tesla Model Y


To Model Y ίσως είναι το σημαντικότερο μοντέλο της Tesla, όμως τα δεδομένα δεν είναι θετικά αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/6/2020

H επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Tesla ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία αλλά δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Και μάλιστα, προβλήματα στην ποιότητα κατασκευής των μοντέλων της. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, τα Model Y που παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους μετά τη διακοπή παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είχαν εμφανή προβλήματα ποιότητας. 

Όπως έγινε γνωστό, αυτά αφορούν στον μηχανισμό συγκράτησης των ζωνών ασφαλείας, στη συναρμογή του πίσω υποβραχιόνιου, καθώς και στην τοποθέτηση των υλικών σε σημεία του εσωτερικού. Επίσης, παρατηρήθηκαν ατέλειες στο αμάξωμα και στην προσαρμογή των προφυλακτήρων και των φωτιστικών σωμάτων σε αυτό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί που αναμένουν το αυτοκίνητό τους ειδοποιούνται από την εταιρεία ότι θα καθυστερήσει η παράδοσή του, από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι πελάτες να αρνούνται να παραλάβουν το Model Y που παρήγγειλαν επειδή έχει εμφανείς ατέλειες. 

Η Tesla έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα με την ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων της, όμως το φαινόμενο είναι συχνότερο το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Elon Musk, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει ενημερωθεί σχετικά για το θέμα και έχει στείλει e-mail προς τους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής, ζητώντας τους να μειωθούν οι περιπτώσεις επιδιόρθωσης στα κατασκευασμένα οχήματα. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επισκέπτεται και να περιδιαβαίνει τον χώρο παραγωγής κάθε εβδομάδα, για να επιβλέπει ο ίδιος τη διαδικασία.