Η Tesla προβλέπει αυξημένες πωλήσεις για το Model Y


Τα στελέχη της Telsa προβλέπουν σημαντική αύξηση των πωλήσεων λόγω του Model Y αλλά και κέρδη στην τιμή της μετοχή τους εντός της χρονιάς και παρά την επιδημία του κορωνοϊου.

  • 4/4/2020

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παραγωγή του Tesla Model Y ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι είχε οριστεί και ο στόχος παραγωγής και πωλήσεων του νέου μοντέλου επιτεύχθηκαν σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο υπολογιζόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Όπως ανακοινώθηκε, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν οι μεγαλύτερες στην ως τώρα ιστορία της, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθεί κατά 15% η τιμή της μετοχής της. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, το πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία παρέδωσε στους πελάτες της συνολικά 88.400 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 76.200 ήταν Model 3 και Model Y και τα 12.200 Model S και Model X.

Ο όγκος παραγωγής των μοντέλων της δεν επηρεάστηκε από την εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς  οι εργασίες στα εργοστάσιά της στην Κίνα και στις ΗΠΑ συνεχίζονταν κανονικά και μόνο στις 24 Μαρτίου αποφασίστηκε να ανασταλούν οι εργασίες για σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτό που βρίσκεται στο San Francisco Bay (Καλιφόρνια). Η κατασκευή του Model Y ξεκίνησε στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο και τα πρώτα αυτοκίνητα άρχισαν να παραδίδονται από τα αρχές Μαρτίου, δηλαδή νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν.

Όπως δήλωσε παλιότερα ο κ. Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Τesla, η ζήτηση για το Model Y ξεπερνά σε αριθμό αυτή όλων την υπόλοιπων μοντέλων της Tesla συνολικά. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι ένα SUV όχημα, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, και είναι φθηνότερο από το Model X.