Προσωρινό "φρένο" στην παραγωγή της Audi στην Γερμανία


Η Audi έχει σταματήσει προσωρινά και έως την Τετάρτη την παραγωγή της στο εργοστάσιο στο Ingolstadt λόγω απεργίας που γίνεται στην Ουγγαρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/1/2019

Στην εργοστάσιο της Audi που βρίσκεται στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Gyor έχει ξεκινήσει μία απεργία από τους πάνω από 10.000 εργαζομένους που απαιτούν αύξηση μισθού από το μέσο όρο των μεικτών 1.100 ευρώ όταν το κόστος ζωής έχει αυξηθεί στα επίπεδα της κεντρικής Ευρώπης.

Μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν πιάσει τόπο και οι εργάτες έχουν προχωρήσει σε απεργία στο Gyor όπου παράγονται τα A3, TT coupe και Q3.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως εκεί παράγονται και οι κινητήρες που προορίζονται για την Γερμανία και το εργοστάσιο στο Ingolstadt. Και από την στιγμή που έχει σταματήσει η προμήθεια με μοτέρ έχει διακοπεί προσωρινά και η παραγωγή χιλιάδων Α3, Α4, Α5 και Q2 στο γερμανικό εργοστάσιο.

Η Audi προσέφερε συνολική αύξηση μισθών κατά 20% για το τρέχον έτος και το επόμενο, αλλά η ένωση θέλει μια άμεση αύξηση 18% και μειωμένες ώρες ώστε να αντισταθμιστεί το 28% που λαμβάνουν περισσότερα οι Σλοβάκοι ή το 39% οι Πολωνοί στα εργοστάσια της μάρκας.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Daimler, η Suzuki και η General Motors έχουν επίσης μονάδες στην Ουγγαρία, ενώ η BMW δεσμεύθηκε από πέρυσι να κατασκευάσει ένα νέο μεγάλο εργοστάσιο.