Πρώτη διαρροή για το νέο CUPRA Leon που καταφθάνει το 2025 (photos)


Η CUPRA προχωράει αργά και προσεκτικά σε μία ριζική ανανέωση του Leon ώστε να... κοιτάξει στα μάτια τους ανταγωνιστές του και να φέρει υψηλότερες πωλήσεις στην εταιρεία. 

  • 7/9/2022

Ένα από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία που θα φέρει το επερχόμενο CUPRA Leon (αναμένεται το 2025) αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες. Η “διαρροή” έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας (EUIPΟ) στο οποίο η CUPRA κατέθεσε μια σειρά από σκίτσα προκειμένου να προχωρήσει στην καταχώριση ευρεσιτεχνίας.

Μέσα από αυτά αποκαλύπτεται ο νέος, εντυπωσιακός σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος. Το καθένα από αυτά ενσωματώνουν τρία μικρά ορθογώνια τρίγωνα με την κορυφή τους να “κοιτάει” προς την γρίλια η οποία δείχνει να έχει διατηρήσεις σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το τρέχον μοντέλο. Μάλιστα, στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ενώνονται με μια γραμμή led κάτι που ισχύει επίσης και για το μοντέλο που βρίσκεται σήμερα στις εκθέσεις της CUPRA.

 

Θυμίζουμε πως το CUPRA Leon που κυκλοφορεί στους δρόμους παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και προκάλεσε αίσθηση ως το πρώτο μοντέλο της σειράς που εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύνολο. Αυτό συνδυάζει τη λειτουργία ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

 

Μετά από πορεία 2,5 περίπου ετών το ισπανικό hot hatch έχει ανάγκη μια πολυεπίπεδη ανανέωση ώστε να καταφέρει να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό και πάρει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η CUPRA πρόσφατα αποκάλυψε το σχέδιο πάνω στο οποίο θα πατήσει τα επόμενα χρόνια παρουσιάζοντας μια σειρά από νέα μοντέλα όπως το Terramar, ενώ στόχος είναι οι 500.000 πωλήσεις ετησίως και ο πλήρης εξηλεκτρισμός της φίρμας μέχρι το 2030.