Ραντεβού το 2020 δίνει η ηλεκτροκίνητη Maserati


Για την αμέσως επόμενη χρόνια έχει προγραμματιστεί η παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της Maserati, γνωστή και ως Alfieri.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/3/2019

Έναν ακόμα χρόνο θα χρειαστεί να περιμένουν οι οπαδοί της Maserati ώστε να αποκτήσουν την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Ο λόγος για την Alfieri, ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση και διαστάσεις coupe η παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου έχει προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Maserati Alfieri θα διαθέτει τρεις εκδόσεις, με την ισχυρότερη όλων να εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες και να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά το λανσάρισμά της, η Alfieri πρόκειται να αποκτήσει και cabrio έκδοση, η οποία θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της μέχρι σήμερα γνωστής GranCabrio.

Πρόθεση της Maserati είναι μέχρι το 2022 να καλύπτει με την γκάμα των μοντέλων της το 68% της αγοράς, καθώς στα πλάνα της δεν περιλαμβάνεται μόνο η παραγωγή της Alfieri αλλά και ενός μικρότερου σε διαστάσεις και πιο προσιτού -σε σύγκριση πάντα με την πληθωρική Levante- SUV.