Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για τη Lamborghini το 2019


Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ως τώρα ιστορία της Lamborghini σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της και τα λειτουργικά κέρδη της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/3/2020

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Lamborghini για το 2019 δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση στις ετήσιες πωλήσεις της αλλά και αύξηση κερδών για την ιταλική εταιρεία, σε σύγκριση με το 2018. Συγκεκριμένα, πέρυσι, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 28% (1,81 δισ. ευρώ έναντι 1,42 δισ. ευρώ), ενώ οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 43% (8.205 μονάδες έναντι 5.750 πρόπερσι). Τα λειτουργικά κέρδη της ανήλθαν σε 271,7 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας το περιθώριο κέρδους της στο 15%. Τα στοιχεία αυτά είναι τα καλύτερα στην ως τώρα 57χρονη ιστορία της.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία πωλήσεων, η Urus ήταν το δημοφιλέστερο μοντέλο της –συγκεκριμένα, το 2019, διατέθηκαν 4.962 μονάδες της. Εκτός αυτής, πουλήθηκαν 2.139 Huracán και 1.104 Aventador. Η καλή εμπορική πορεία της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να κάνει προσλήψεις (πλέον, το εργατικό δυναμικό της φτάνει τα 1.787 άτομα) αλλά και να κερδίσει για έβδομη συνεχή χρονιά τον τίτλο του «Καλύτερου Εργοδότη» στην Ιταλία.

Ο κ. Stefano Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini S.p.A. δήλωσε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει την ανησυχία του για όσα διαδραματίζονται στη γειτονική μας χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο κ. Domenicali (φωτογραφία) είπε σχετικά: «Το οικονομικό έτος 2019, η Lamborghini συνέχισε να αναπτύσσεται και να θέτει νέα ιστορικά υψηλά δεδομένα σε όλους τους οικονομικούς δείκτες. Ενώ γιορτάζουμε γι’ αυτούς τους αριθμούς πρέπει να υπογραμμίσουμε την ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, τόσο από ανθρώπινη όσο και από επιχειρηματική προοπτική, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως». Τέλος, ο κ. Domenicali είπε ότι εντός της χρονιάς θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της Huracán EVO και της Sián.