Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Tesla το 4ο τρίμηνο του 2021


Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους αυξήθηκαν στα 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 270 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

  • 2/2/2022

Τα τριμηνιαία έσοδα της Tesla αυξήθηκαν καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη (χρηματιστηριακή) αξία στον κόσμο παρέδωσε αριθμό ρεκόρ οχημάτων σε πελάτες παρά τις αντίξοες συνθήκες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους αυξήθηκαν στα 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 270 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 65% στα 17,72 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από 10,74 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Tesla τα πήγε καλύτερα από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας χρησιμοποιώντας λιγότερο σπάνια τσιπ και επαναπρογραμματίζοντας το λογισμικό της, όταν κάποιοι κατασκευαστές χρειάστηκε να σταματήσουν την παραγωγή.

Η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 936.000 οχήματα παγκοσμίως το 2021, αυξημένα κατά 87% από το προηγούμενο έτος.

Η Tesla εκτιμά πώς ενώ τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα επιμείνουν μέχρι το 2022 και θα περιορίσουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, θα εξακολουθήσει να αυξάνει τις παραδόσεις κατά 50% από έτος σε έτος, όπως είναι και ο στόχος της. Σε ότι αφορά το Cybertruck αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2023.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία των νεοσύστατων εργοστασίων της Tesla στο Τέξας και το Βερολίνο, τα οποία τελικά θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και από νεοφυείς.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοίνωνε  έσοδα 16,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.