Ρεκόρ ταχύτητας από την ηλεκτροκίνητη Corvette GXE (Video)


H Genovation GXE, ένα ηλεκτροκίνητο που βασίζεται στην Chevrolet Corvette, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει άδεια να κυκλοφορεί στον δρόμο.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ROAD AND TRACK.
  • 18/12/2019

Η εταιρεία Genovation Cars έχει έδρα στο Maryland και μετατρέπει Chevrolet Corvette σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Η Genovation GXE, όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 811 PS και μέγιστης ροπής περίπου 950 Nm. Σκοπός των ανθρώπων της εταιρείας ήταν να καταρρίψουν το παγκόσμιο  ρεκόρ ταχύτητας για όχημα αυτής της κατηγορίας. Για τον λόγο αυτό, πήγαν στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy, όπου υπάρχει η κατάλληλη ευθεία και προσπάθησαν να σημειώσουν νέο ρεκόρ. Τα κατάφεραν, σημειώνοντας ταχύτητα 340,7 km/h.

H Genovation GXE αποδείχτηκε ταχύτερη από την Chevrolet Corvette Grand Sport, στην οποία βασίζεται (τελική ταχύτητα 306 km/h), αλλά και από την Corvette C7 Z06 (τελική ταχύτητα 315 km/h), ενώ πλησίασε την τελική της Corvette ZR1 (341 km/h). Τα στελέχη της Genovation Cars θα δημιουργήσουν μόλις 75 Genovation GXE τις οποίες θα διαθέσουν σε επιλεγμένους πελάτες τους. Το κόστος της θα είναι περίπου 670.000 ευρώ (750.000 δολάρια). Όπως ανακοινώθηκε, το αυτοκίνητο έχει αναλογία βάρους 50:50 εμπρός-πίσω και η αυτονομία κίνησής του φτάνει τα 280 km. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε την επιτυχημένη προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας. 

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.