Renault Megane E-Tech Electric: Έτσι συμπεριφέρθηκε στο τεστ αποφυγής (video)


Δείτε σε ποιες ταχύτητες υπήρξαν "θεματάκια" με τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

  • 21/9/2022

Το ισπανικό km77.comπήρε για ακόμα μία φορά ένα αυτοκίνητο και το έβαλε στην πίστα για να το δοκιμάσει στο τεστ αποφυγής (γνωστό και ως τάρανδος). Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής του video ήταν το νέο Renault Megane E-Tech Electric το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ισπανία.

Η έκδοση που μπήκε στην πίστα ήταν αυτή με τους 218 PS και τα 300 Nm ροπής ενώ εφοδιάζεται με σύστημα μπαταριών 60 kWh που, σύμφωνα με τη Renault, προσφέρει αυτονομία 450 km. Ο εξοπλισμός ήταν ο κορυφαίος της σειράς, οι ζάντες που φορούσε ήταν 20άρες και τα ελαστικά ήταν τα GoodYear EfficientGrip Performance.

H πρώτη προσπάθεια έγινε με ταχύτητα 77 km/h και το Renault Megane δεν πέρασε με επιτυχία, όμως πλησίασε αρκετά μιας και έριξε μόλις έναν κώνο. Κατεβάζοντας την ταχύτητα εισόδου στα 74 km/h οι Ισπανοί κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως το όχημα και πέρασαν το τεστ χωρίς να ρίξουν κανέναν κώνο.

Αυτή ήταν και η μοναδική ταχύτητα εισόδου όπου το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε άψογα, αφού σε μεγαλύτερα νούμερα υπήρχαν “θεματάκια” και ο οδηγός δεν μπόρεσε να καλύψει με επιτυχία την διαδρομή.

Από εκεί και πέρα στο σλάλομ το αυτοκίνητο διέσχισε δύο φορές την διαδρομή που είχε οριστεί σε χρόνο 24,2 sec, που το τοποθετεί κάπου στη μέση του πίνακα με τις καλύτερες επιδόσεις των αυτοκινήτων που έχει δοκιμάσει το km77.com.

Δείτε το video με το test αποφυγής στο Renault Megane E-Tech Electric...