Rendezvous με τη Ferrari SF90 Stradale στους δρόμους του Μονακό (βίντεο)


Ένας οδηγός της Formula 1 και ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα, σε μία από τις διασημότερες διαδρομές στον πλανήτη. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

  • 26/5/2020

Για το σίκουελ του διάσημου «C'etait un Rendez-Vouz» είχαμε γράψει και πριν από μερικές ημέρες. Για όσους δεν το γνωρίζετε, ήταν ένα οκτάλεπτο φιλμάκι, που είχε γυριστεί το 1976, στους άδειους δρόμους του Παρισιού. Πρωταγωνιστής ο ίδιος ο… δρόμος, αφού το μόνο που φαίνεται είναι η εικόνα από το μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου που πηγαίνει αέρα, με στόχο ο οδηγός του να συναντήσει γρήγορα αυτή που αγαπά.

Εν έτει 2020, ο ίδιος σκηνοθέτης, Claude Lelouch, σε συνεργασία με τη Ferrari αυτή τη φορά, γυρνάει ένα ακόμα μικρό βίντεο, στους δρόμους του Μονακό. Le Grand Rendez-Vous ο τίτλος αυτού, παραπέμποντας εμφανώς στην αρχική ιδέα. Ήδη τα πρώτα στιγμιότυπα στο Instagram έχουν ανεβεί από την επίσημη σελίδα της Ferrari αλλά και από διάφορους περαστικούς που αποφάσισαν να απαθανατίσουν τη στιγμή με τα κινητά τους.

Όπως φαίνεται, η SF90 Stradale, με οδηγό τον Charles Leclerc, πραγματοποιούν μερικά πραγματικά γρήγορα περάσματα στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Το μοντάζ και, τελικά, η προβολή της ταινίας δεν θα αργήσει να γίνει, ώστε να απολαύσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, κρατάμε μία πισινή για το αν θα μας εντυπωσιάσει. Αρχικά, το να πηγαίνεις τόσο γρήγορα εκείνη την εποχή και να παίρνεις αυτά τα ρίσκα, δεν ήταν κάτι συνηθισμένο. Σήμερα, με όλα αυτά τα ειδικά εφέ των ταινιών, όπου αυτοκίνητα γλιστράνε, περνάνε κάτω από νταλίκες, αποφεύγουν ελικόπτερα και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ο κόσμος είναι ήδη χορτάτος από δράση. Στην προκειμένη περίπτωση ελπίζουμε σε μερικά έξυπνα πλάνα, αφού ο πήχης που έβαλε το αρχικό φιλμάκι, 44 χρόνια πριν, είναι ήδη τοποθετημένος ψηλά.