Save the date! Στις 30 Αυγούστου η Alfa Romeo μάς δείχνει το νέο supercar


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του τελευταίου θερμικού supercar της Alfa Romeo, με την επιβεβαίωση να έρχεται από τον CEO, Jean-Philippe Imparato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO
  • 5/7/2023

Στην Alfa Romeo γνωρίζουν πώς να εντείνουν το ενδιαφέρον και την προσμονή. Από την αρχή του έτους, οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει να teasάρουν ένα supercar που αναμένεται να επαναφέρει στην γκάμα τους ένα εμβληματικό μοντέλο.

Αργότερα, οι δηλώσεις του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Jean-Philippe Imparato, δεν ενέπνεαν ιδιαίτερη σιγουριά ως προς την κυκλοφορία του, αφού ο Γάλλος είχε αναφέρει ότι η «μητέρα» εταιρεία, Stellantis, δεν είχε δώσει ακόμα το πράσινο φως για τη δημιουργία του. Βέβαια, αυτό δε σταμάτησε τους Ιταλούς από το να ανοίξουν το βιβλίο παραγγελιών, πετυχαίνοντας μάλιστα να το κάνουν sold-out πριν καν αποκαλυφθεί.

Οι μέρες της αβεβαιότητας έφτασαν στο τέλος τους, αφού ο ίδιος ο Imparato επιβεβαίωσε χθες, 4 Ιουλίου, στην παρουσίαση των facelift Giulia και Stelvio στην αγορά της Κίνας, ότι το supercar που τόσο καιρό περιμέναμε θα κάνει το ντεμπούτο στις 30 Αυγούστου στο μουσείο της Alfa Romeo στο Arese.

Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο με ΜΕΚ της Alfa Romeo, με τον Imparato να δηλώνει ενθουσιασμένος για την πρεμιέρα του: «Αυτό το πρότζεκτ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, εμπνευσμένο από ένα τολμηρή ομάδα που ήθελε να πετύχει κάτι ξεχωριστό.»

Μαζί με την ανακοίνωση της ημερομηνίας ήρθε κι ένα νέο teaser που δείχνει τη γρίλια ή κάποια εισαγωγή αέρα του οχήματος. Κρίνοντας από αυτήν την εικόνα, φαίνεται ότι η Alfa Romeo έχει υιοθετήσει μία αρκετά ρετρό φιλοσοφία για τον σχεδιασμό παίρνοντας ίσως έμπνευση από την T33 Stradale.

Αν οι εικασίες περί επιστροφής της θρυλικής '6C' βγουν αληθινές, σημαίνει ότι κάτω από το κάλυμμα θα κρύβεται ένας εξακύλινδρος κινητήρας, πιθανότατα ο ίδιος twin-turbo V6 χωρητικότητας 2,9 L που χρησιμοποιήθηκε και για τις Quadrifoglio. Όσο για την ισχύ του, προσέφερε 540 PS και 600 Nm στην περιορισμένης έκδοσης Giulia GTA, όμως δεν αποκλείεται αυτοί οι αριθμοί να ξεπεραστούν.

Εκτός αυτού, ο Imparato είχε επιβεβαιώσει ότι το μοντέλο θα είναι δημιουργία αποκλειστικά της Alfa Romeo, οπότε είναι απίθανο να δούμε μία επαναπροσδιορισμένη έκδοση της Maserati MC20. Ο ίδιος περιέγραψε το νέο supercar ως «εμβληματικό, σέξυ κι αναγνωρίσιμο,» ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολύ λίγες θα είναι οι διαθέσιμες μονάδες.