Το supercar της Alfa Romeo είναι sold out πριν κυκλοφορήσει!


Το supercar της Alfa Romeo δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του, κι όμως είναι ήδη σχεδόν εκτός αποθέματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2023

Η Alfa Romeo έκανε tease το επερχόμενο supercar της τον περασμένο Νοέμβριο, ενθουσιάζοντας τους fans της γι αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Το νέο supercar θα φέρει την ονομασία '6C', με τον CEO της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, να ανακοινώνει ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένο πλαίσιο αποκάλυψης, ο Imparato έκανε γνωστό ότι όχι μόνο η Alfa Romeo έχει δεχτεί παραγγελίες, αλλά το μοντέλο είναι ήδη σχεδόν εκτός αποθέματος. Κι αυτό, παρόλο που η Stellantis δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως» για το εγχείρημα. Σε μία συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι «για να πάρεις μία τέτοια απόφαση το 2022, σε έναν όμιλο όπως η Stellantis, όλοι θεωρούν ότι είσαι εντελώς τρελός.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αυτοκινητοβιομηχανία «παίρνει το χρόνο της» για να τελειοποιήσει το δημιούργημά της, σχεδιάζοντας ένα μοντέλο που θα «συμβάλλει στο DNA της εταιρείας». Ο Γάλλος είπε χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε πάνω σε κάτι που προσωπικά θα τοποθετούσα δίπλα στην 8C στο μουσείο μας στο Arese, με περηφάνεια, που συμβάλλουμε στην ιστορία της Alfa Romeo. Αυτό είναι αυτό που θέλουμε.»

Αναμένεται το νέο μοντέλο να λάβει ΜΕΚ, και δε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όμως θα μπορούσε να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό μέρος. Τα λεγόμενα του Imparato υποδεικνύουν ότι το supercar θα είναι νόμιμο για το δρόμο, όμως θα έχει πισταδόρικο χαρακτήρα, και η τιμή του θα κυμαίνεται στην κατηγορία άλλων ιταλικών κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα ηFerrari κι η Lamborghini. «Εμβληματικό, υπερ-σέξι και αναγνωρίσιμο»: Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο CEO.

Φυσικά, κανείς δεν περιμένει ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα είναι ευρείας παραγωγής, αλλά εξαιρετικά περιορισμένης, όπως και ο προκάτοχός του, 8C. Θα πάρει τη θέση του στο πλευρό της υπόλοιπης γκάμας της Alfa Romeo, η οποία είναι πλέον κερδοφόρα, κι έχει βελτιώσει την ποιότητα των μοντέλων της, ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρονιά μέχρι το 2027, με μία μίξη θερμικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτό είναι το πρώτο supercar της Alfa Romeo από την 8C, η οποία κυκλοφόρησε από το 2007 έως το 2010. Μόλις 500 μονάδες παράχθηκαν, συμπεριλαμβανομένων ενός coupe και της 8C Spyder. Εκείνη ήταν φόρος τιμής στην αυθεντική 8C, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα των Ιταλών της δεκαετίας του '30.