Scott Wade: Ο καλλιτέχνης που εμπνέεται απ' τα σκονισμένα αυτοκίνητα (photos)


Κάποιοι τον αποκαλούν “Ντα Βίντσι της σκόνης” ωστόσο ο ίδιος προτιμά το “Dirty Art Artist” με το οποίο υπογράφει τις ξεχωριστές δημιουργίες του.

  • 8/4/2022

Τις τελευταίες μέρες ο Scott Wade θα ήταν πολύ χαρούμενος αν βρισκόταν στην Ελλάδα αφού σε όλη τη χώρα, μεγάλες ποσότητες σκόνης που μεταφέρονται μέσω της ατμόσφαιρας, έχουν "στρογγυλοκαθίσει" πάνω στην επιφάνεια των αυτοκινήτων.

O Scott Wade εν δράσει
O Scott Wade εν δράσει

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς δυσανασχετούμε με αυτή την κατάσταση και τρέχουμε με την πρώτη ευκαιρία στο πλυντήριο της γειτονιάς, ο Αμερικανός καλλιτέχνης εμπνέεται και βλέπει τα σκονισμένα αυτοκίνητα ως καμβά για να ξεδιπλώσει το μοναδικό ταλέντο του.

Γιος στρατιωτικού, ο Wade ήρθε από νωρίς σε επαφή με την καλλιτεχνική του πλευρά και ξεκίνησε να την ανακαλύπτει παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ντραμς και ζωγραφικής.

Παρόλο που η μουσική του τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον στα πρώτα χρόνια της ζωής του (συμμετείχε και σε γκρουπάκι με συμμαθητές του) κάποια στιγμή ο διευθυντής του σχολείου είδε ζωγραφιές του και τον κάλεσε στο γραφείο για να του εκφράσει τον θαυμασμό του. Σε εκείνο το σημείο η "σπίθα" της ζωγραφικής έγινε... πυρκαγιά και μπήκε σε πρώτο πλάνο.

Περιπλανώμενος στους δρόμους της γενέτειράς του, το Wimberley του Texas, το οποίο είναι μονίμως σκονισμένο λόγω της γεωγραφικής του θέσης, άρχισε να πειραματίζεται στα λερωμένα αυτοκίνητα που συναντούσε. Έτσι προέκυψε η αγάπη του για αυτές τις ξεχωριστές δημιουργίες.

Αρχικά χρησιμοποιούσε μόνο τα δάχτυλα ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός και οι ικανότητές του ανέβαιναν επίπεδο, άρχισε να χρησιμοποιεί πινέλα σε διάφορα μεγέθη. Πλέον κουβαλά παντού μαζί την κασετίνα του και όπου του δοθεί η ευκαιρία δημιουργεί υπογράφοντας τα έργα του ως “Dirty Car Artist”.

Δείτε τον Scott Wade εν δράσει...

 

Πηγή: Facebook/ Dirty Car Artist: Scott Wade