Σε δημοπρασία το Ford Bronco του πρωταθλητή της F1, Jenson Button


Το τροποποιημένο Ford Bronco του Jenson Button έχει τεθεί σε δημοπρασία, αν και δε μοιάζει να είναι αρκετά δημοφιλές. 

  • 15/1/2022

Είναι γνωστό πως ο Jenson Button είναι λάτρης των αυτοκινήτων, ειδικά των πιο vintage.

Ο πρωταθλητής της F1 το 2009 έχει μία ευμεγέθη συλλογή από συλλεκτικά αυτοκίνητα, με ένα εξ αυτών να είναι το εικονιζόμενο Ford Bronco πρώτης γενιάς, τροποποιημένο στα γούστα του Βρετανού.

Βρίσκεται στο γκαράζ του εδώ και 4 χρόνια, μετά από εκτεταμένη ανακατασκευή και αναβάθμιση. 

Εξωτερικά, λίγα έχουν αλλάξει από το αυθεντικό. Έχουν τοποθετηθεί ζάντες 17 ιντσών από τη Method, και ελαστικά 35 ιντσών της BFGoodrich.

Τα νέα φτερά πάνω από τους τροχούς και το βαθύ μπλε χρώμα του αμαξώματος ξεχωρίζουν ως οι πιο βασικές, οπτικές αλλαγές πάνω στο αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας κινητήρας 4,9 λίτρων, με μικρό μπλοκ, με το 3τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μεταφέρει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Το κινητήριο σύνολο έχει βελτιωθεί με νέο μπεκ καυσίμου από την Fitech, φίλτρο της Edelbrock και μίζα από την MSD με κουμπί. Επιπλέον, μία νέα, μεγαλύτερη μπαταρία βοηθά στο να πάρει μπροστά αυτός ο θηριώδης κινητήρας.

Το συγκεκριμένο Bronco πωλείται στο CollectingCars και δεν έχει λάβει πολλή... αγάπη, με μόλις δύο προσφορές. Μένουν πέντε μέρες για το τέλος της δημοπρασίας, με αρχική αξία της τάξης των 30.000 δολαρίων.