Skoda Enyaq iV: Ετοιμάζεται και σε coupe έκδοση


Όπως φαίνεται, η Skoda δεν έχει βγάλει ακόμα όλους τους άσσους από το μανίκι της. Οι Τσέχοι εξελίσσουν και μία coupe εκδοχή του νέου ηλεκτρικού τους SUV, την οποία θα δούμε λογικά εντός του 2021.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 8/9/2020

Η είδηση αυτή δεν προκύπτει από φήμες αλλά από εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας ένα βαριά καμουφλαρισμένο SUV, με χαρακτηριστική οροφή. Και, μεταξύ μας, από τη στιγμή που και άλλοι κατασκευαστές ακολουθούν αυτή τη διττή λογική για τα SUV τους (με κλασικές και coupe γραμμές αμαξώματος), δεν υπάρχει κανένας λόγος η Skoda να μείνει πίσω. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Audi Q4 E-Tron και Q4 E-Tron Sportback, καθώς επίσης και το «αδελφό» Volkswagen ID.4 που θα κυκλοφορήσει και αυτό σε δύο εκδοχές.

Θεωρητικά, το coupe Enyaq iV θα χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες και συσσωρευτές με το κανονικό Enyaq iV, που έχει ήδη παρουσιαστεί. Εάν ισχύει αυτό τότε λογικά θα μιλάμε για τέσσερις εκδόσεις, αρχής γενομένης από την Enyaq 50 iV, με συσσωρευτή 55 kWh και μέγιστη ισχύ 148 PS. Θα ακολουθεί η Enyaq 60 iV με συσσωρευτή 62 kWh και ηλεκτροκινητήρες 179 PS, η Enyaq 80 iV με συσσωρευτή 82 kWh και ισχύ 204 PS στην πισωκίνητη και 265 PS στην τετρακίνητη διαμόρφωσή και, τέλος, η Enyaq vRS iV, ως αποκλειστικά τετρακίνητη, με ισχύ 306 PS

Εάν πιστέψουμε στους ψίθυρους, η αποκάλυψη του coupe αμαξώματος του ηλεκτρικού SUV της Skoda προγραμματίζεται να γίνει το Νοέμβριο. Σε μία τέτοια περίπτωση, λογικά η διάθεσή του θα ξεκινήσει μερικούς μήνες αργότερα, από τις αρχές της νέας χρονιάς.