Skoda: Σημαντική αναβάθμιση για όλη τη γκάμα του Enyaq iV


Οι Τσέχοι παρουσίασαν ένα νέο πακέτο του λογισμικού ME3 το οποίο αναβαθμίζει μια σειρά λειτουργιών στο δημοφιλές SUV. Δωρεάν το update στους κατόχους που κυκλοφορούν ήδη τα οχήματά τους.

  • 25/2/2022

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της παραγωγής του νέου Skoda Enyaq Coupe iV  στο εργοστάσιο Mladá Boleslav, οι Τσέχοι προχώρησαν στην παρουσίαση ενός αναβαθμισμένου πακέτου software που προσφέρει μια σειρά βελτιώσεων σε όλη τη γκάμα Enyaq iV.

Η νέα έκδοση του λογισμικού ME3 ανεβάζει το επίπεδο σε μια σειρά από λειτουργίες που αφορούν από την απεικόνιση του infotainment system και του ψηφιακού πίνακα οργάνων μέχρι τους χρόνους φόρτισης των μπαταριών. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Ενσωμάτωση του mode «Battery Care»

Η ενεργοποίηση του mode γίνεται μέσα από την κεντρική οθόνη και στην επόμενη φόρτιση βάζει "ταβάνι" το 80% της φόρτισης. Πρόκειται ουσιαστικά για μία επιλογή αντίστοιχη με την «eco mode» που συναντάμε στα smartphones και η οποία προστατεύει την μπαταρία και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της.

Νέο οδηγικό mode για τις τετρακίνητες εκδόσεις

Η ονομασία του νέου προφίλ οδήγησης ονομάζεται «Traction» και προσφέρει επιπλέον πρόσφυση σε ολισθηρό οδόστρωμα, παρέχοντας συνεχή τετρακίνηση σε ταχύτητες μέχρι και 20 km/h.

Αλλαγές στον πίνακα οργάνων και στο Head-Up Display

Νέα γραφικά έρχονται να προστεθούν όπου θα διευκολύνουν τον οδηγό κατά την οδήγηση. Παράλληλα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αποκτά ποσοστιαία απεικόνιση, δίνοντας μια πιο ξεκάθαρη πληροφόρηση στον οδηγό. Το νέο software αναβαθμίζει και την κάμερα οπισθοπορείας στην οποία αυξάνεται η φωτεινότητα και το contrast κάνοντας πιο εύκολη τη διαδικασία του παρκαρίσματος.

Αύξηση της αυτονομίας μέσα από τον έλεγχο της θερμοκρασίας της μπαταρίας

Το σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας των μπαταριών ενεργοποιείται σε ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στην μπαταρία να φτάνει πιο γρήγορα στο "επιθυμητό" επίπεδο λειτουργίας που συνεπάγεται μεγαλύτερη αυτονομία. Σύμφωνα με την Skoda, στο Enyaq Coupe iV 60 η αυτονομία φτάνει πλέον στα 416 km, στο Enyaq Coupe iV 80 στα 544 km και στο Enyaq Coupe iV 80x με τους δύο ηλεκτροκινητήρες στα 520 km (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP).

Μικρότεροι χρόνοι φόρτισης

Μέσα από τη αναβάθμιση του software, ο χρόνος που απαιτείται για να φορτίσει η μπαταρία μειώνεται. Πλέον στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης των 50kW απαιτούνται 55 λεπτά για την μπαταρία των 62kWh και 70 λεπτά για την μπαταρία των 82kWh για να ανέβει η στάθμη από το 10 στο 80%. Στους σταθμούς γρήγορης φόρτισης το Eniaq iV 60 (120 kW) και το Enyaq iV 80x (135 kW) μπορούν να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο φόρτισης μέσα σε διάστημα 35 λεπτών.  

Όλες οι μονάδες του Enyaq Coupe που θα παραχθούν μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν ενσωματώσει το αναβαθμισμένο πακέτο, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλα τα νέα Enyaq iV που θα παραδοθούν από εδώ και στο εξής. Οι κάτοχοι των οχημάτων που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους θα λάβουν δωρεάν την ενημέρωση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: Skoda