Skoda Superb Scout: Η εναλλακτική


Στην έκδοση Scout και την αυξημένη απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος επενδύει το Skoda Superb, προσφέροντας μια αξιόλογη εναλλακτική σε όσους αναζητούσαν ένα τυπικό SUV.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

H επικαιροποίηση του Superb δεν έφερε μόνο την κορυφαία πρόταση της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα πρόθυρα της ηλεκτροκίνησης (βλέπε plug-in υβριδική έκδοση iV) αλλά εξασφάλισε στο επιβλητικών διαστάσεων και προδιαγραφών Skoda έναν πιο περιπετειώδη προσανατολισμό.

Με το τίτλο του Scout, το Skoda Superb Combi αποκτά όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός crossover, αυξάνοντας παράλληλα την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος.

Στους τροποποιημένους προφυλακτήρες και τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά που καλύπτουν τα εκτεθειμένα τμήματα του αμαξώματος, συμπληρώνουν τα 16 επιπλέον εκατοστά και το σύστημα τετρακίνησης.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τον πρώτο λόγο έχουν τα καθίσματα και οι διακοσμητικές επιφάνειες με φινίρισμα ξύλου.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το Skoda Superb Scout εφοδιάζεται με τα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

Αναλυτικότερα, ο 2.0 TSI κινητήρας αποδίδει 272 ίππους και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Με 190 ίππους προσφέρεται ο δίλιτρος TDI κινητήρας με τα 400 Nm της μέγιστης ροπής να διαχειρίζονται από το επτατάχυτο DSG και τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη του συστήματος τετρακίνησης.

Το αποκλειστικά τετρακίνητο Skoda Superb Scout συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο την γκάμα ενός αυτοκινήτου που επιστρέφει πιο πλούσια από ποτέ, συμπεριλαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- την εξοπλιστική γραμμή Sportline η οποία τονίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της τσεχικής ναυαρχίδας.