Sonet, το νέο μικρό SUV της Kia!


Η Kia επενδύει στα SUV και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Sonet, ένα εντελώς καινούριο μοντέλο που θα έρθει να κουμπώσει στο κάτω άκρο της κατηγορίας.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 23/7/2020

Και επίσημα πλέον, η Kia ανακοίνωσε ότι θα κάνει την πρεμιέρα του νέου Sonet στις 7 Αυγούστου, στην Ινδία. Όπως αναφέρει ο Karim Habib, Senior Vice President της εταιρίας και επί κεφαλής του Kia Design Center, «Με το νέο Kia Sonet, είχαμε τη φιλοδοξία να δώσουμε σε αυτό το συμπαγές SUV έναν ισχυρό και μυώδη χαρακτήρα που βρίσκεται μόνο σε πολύ μεγαλύτερα οχήματα. Με αυτό κατά νου, σχεδιάσαμε κάτι που πιστεύουμε ότι είναι ένα υπέροχο SUV, με ένα μοναδικό σπορ χαρακτήρα, με αυτοπεποίθηση και με μια δυναμική σιλουέτα».

Το ίδιο το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο 2020 Delhi Auto Expo. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν υπήρξε χρόνος για σοβαρές αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση. Αυτή τη στιγμή, επίσημα, η εταιρία έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο του μοντέλου παραγωγής. Με καλές όμως πιθανότητες, μπορεί να εξάγει κανείς τα συμπεράσματά του και από το εικονιζόμενο πρωτότυπο.

Εμπορικά, το Sonet θα ξεκινήσει να προσφέρεται στην αγορά της Ινδίας. Η ίδια η φίρμα όμως κάνει λόγο για ένα παγκόσμιο μοντέλο, οπότε μάλλον είναι θέμα χρόνου μέχρι να το δούμε και στην Ευρώπη. Τα subcompact SUV, άλλωστε, συνεχώς κερδίζουν έδαφος και η ιδέα της προσθήκης ενός μοντέλου με μήκος κάτω από τα 4 μέτρα, προϊοντικά κάτω από το Stonic, μόνο όφελος θα μπορούσε να εξασφαλίσει.

Πέρα από τη δυναμική εξωτερική εμφάνιση, οι ιθύνοντες της φίρμας κάνουν λόγο για ένα αρκετά πλούσιο SUV. Ενδεικτικά αναφέρουν την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment, την in-car connectivity τεχνολογία της Kia, UVO, καθώς και ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bose. Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα, δεν θέλουν να ξεπεράσουν τα 1,2 λίτρα στους βενζινοκινητήρες και τα 1,5 λίτρα στους diesel. Φήμες ακούγονται επίσης για ένα χιλιάρη turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται με το iMT μηχανικό κιβώτιο με by-wire συμπλέκτη και εναλλακτικά με ένα αυτόματο, διπλού συμπλέκτη. Νεότερα θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες, οπότε και θα επανέλθουμε στο θέμα.