Στα σχοινιά η Tesla - Με 832 χιλιόμετρα αυτονομία το Lucid Air


H έκδοση παραγωγής του Lucid Air θα διαθέτει αυτονομία 832 χιλιόμετρων, κερδίζοντας κατά κράτος την Tesla και το κατά γενική ομολογία γερασμένο Model S.

  • 11/8/2020

Η στιγμή που η Tesla θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε επίπεδο αυτονομίας δεν αργεί. To άσημο Lucid Air πρόκειται πολύ σύντομα να αποκαλυφθεί και τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την έκδοση παραγωγής του φουτουριστικού και αμιγώς ηλεκτρικού sedan είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αμερικανική φίρμα η αυτονομία του… αέρινου sedan θα φτάνει τα 832 χιλιόμετρα, αριθμός εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι η κορυφαία έκδοση του Tesla Model S δεν ξεπερνά σε αυτονομία τα 646 χιλιόμετρα.

Τα μυστικά της επιτυχίας του Lucid Air είναι δύο. Πρόκειται για την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του, η οποία  θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 Kwh, καθώς και υψηλή τάση (βλ. 900 Volt) του ηλεκτρικού κυκλώματος που καθιστά το σύστημα αποδοτικότερο.

Όπως και να έχει, το Lucid Air θα αποτελέσει σύντομα το κορυφαίο, σε επίπεδο αυτονομίας, ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη, έναν τίτλο που δεν πρόκειται να χάσει μέχρι η Tesla να σηκώσει το γάντι και να αποκαλύψει τις επόμενες γενιές των Roadster και Model S.

Ο χρόνος, πλέον, μετρά αντίστροφα για τον Elon Musk και την παρέα του, καθώς η έλευση του Lucid Air στις αρχές τις επόμενης χρονιάς σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει τριγμούς στο ούτως ή άλλως εύθραυστο οικοδόμημα της καλιφορνέζικης φίρμας.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες

Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)