Stellantis και Foxconn δημιουργούν το Mobile Drive για over-the-air υπηρεσίες (Video)


Το νέο σύστημα Mobile Drive που εξελίσσουν από κοινού Stellantis και Foxconn, θα διαθέτει αρκετές καινοτομίες, μεταξύ άλλων και ένα software που θα προσφέρει αναβαθμίσεις όπως στα αυτοκίνητα της Tesla.

  • 19/5/2021

Η Stellantis συμφώνησε και θα συνεργαστεί με τον ταϊβανέζικο κολοσσό ηλεκτρονικών Foxconn, δημιουργώντας το Mobile Drive, ένα σύστημα που θα οδηγήσει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας in-car, στο επόμενο επίπεδο. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως ο στόχος της κοινοπραξίας θα είναι η προσφορά εξελιγμένων τεχνολογιών προς τους πελάτες, πέρα των προσδοκιών τους.

Η συνεργασία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σύστημα πολυμέσων, το οποίο θα διαθέτει μεταξύ άλλων, αναβαθμίσεις over-the-air. Μελλοντικά από κάποια στιγμή και μετά, όλα τα μοντέλα της Stellantis θα υποστηρίζουν το Mobile Drive, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ποιό θα είναι το πρώτο από αυτά, ούτε πότε είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει.

Ο υπεύθυνος για το software της εταιρείας, Yves Bonnefont, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο project, το οποίο ήδη «τρέχει». Η ταχύτητα ούτως ή άλλως είναι το παν, σωστά;

Στο παρελθόν, η Foxconn είχε δουλέψει για την Fiat Chtysler (τώρα αποτελούν μέλη της Stellantis), πάνω στο Airflow Vision Concpet, το οποίο ήταν ένα φουτουριστικό MPV πρωτότυπο μοντέλο που έφερε μπόλικες πρωτοποριακές ιδέες.  

Όπως και να ‘χει, η είδηση περί της συνεργασίας έρχεται μόλις 100 μέρες μετά την ανακοίνωση του CEO, Carlos Tavares, ότι τα μελλοντικά μοντέλα θα δίνουν ιδιαίτερα έμφαση στο λογισμικό για την οδήγησή τους. Η κοινοπραξία μεταξύ Stellantis και Foxconn έχει έδρα την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.