Stellantis και Toyota επεκτείνουν τη συνεργασία τους


Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος Stellantis και η Toyota Motor Europe θα δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο επαγγελματικό βαν το οποίο θα υπάρξει και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», οι υπεύθυνοι του Ομίλου Stellantis και της Toyota Motor Europe συμφώνησαν να εξελίξουν και να δημιουργήσουν από κοινού ένα καινούργιο επαγγελματικό βαν σχετικά μεγάλων διαστάσεων για να καλύψουν τη ζήτηση που υπάρχει στην Ευρώπη για τέτοιου είδους οχήματα.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών που ανακοινώθηκαν, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα μέσα του 2024 και θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια του Ομίλου Stellantisστην Πολωνία (στην πόλη Gliwice, νοτιοδυτικά της χώρας) και στην ιταλική πόλη Atessa (κεντροανατολικά του γειτονικού μας κράτους).

Το καινούργιο βαν θα φέρει τόσο το εμπορικά σήματα των εταιρειών Citroën, FIAT και Peugeot –που ανήκουν στον Όμιλο–, όσο και της Toyota. Έτσι, η τελευταία θα έχει για πρώτη φορά στην γκάμα της ένα επαγγελματικό μοντέλο αυτής της μεγάλης κατηγορίας οχημάτων. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, πέραν αυτών με τους θερμικούς κινητήρες.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, επεκτείνεται η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, επιτυγχάνεται η οικονομία κλίμακας που αποζητούν και εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στα δύο εργοστάσια, ιδίως σε αυτό της Ιταλία στο οποίο κατασκευάζονται τα μεγάλα βαν για τις τρεις εταιρείες της Stellantis. Εκπρόσωπος του Ομίλου δήλωσε σχετικά: «(Η νέα συνεργασία) Αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη (για εμάς) και συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Toyota στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών για τους ευρωπαίους πελάτες της».