Στη γραμμή παραγωγής το Ford Puma


Το νέο αστικών διαστάσεων crossover της Ford, το πολυαναμενόμενο Puma, πέρασε στην παραγωγή στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η μπλε οβάλ φίρμα στη Ρουμανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2019

Από την Κραϊόβα της Ρουμανίας έρχονται τα… ευχάριστα για τη Ford και την παρουσία της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers.  

Στην όχι και πολύ μακρινή Ρουμανία, λοιπόν, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Puma ή αν προτιμάτε του αυτοκινήτου που πρόκειται αντικαταστήσει το μέχρι σήμερα γνωστό EcoSport.

Φυσικά το νέο Ford Puma αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση από το EcoSport, καθώς πρόκειται για ένα τετράτροχο που έχει εξελιχθεί για την ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ποιότητα της κατασκευής ή στον εξοπλισμό, ενώ κάτω από το καπό του θα συναντάμε mild hybrid σύνολα τα οποία θα έχουν αφετηρία τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης του ενός λίτρου.

Τη ήπια υβριδικά σύνολα του νέου Ford Puma θα αποδίδουν 125 και 155 ίππους, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου. Για του λόγου του αληθές, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου στην έκδοση των 125 ίππων φτάνει τα 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 124 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Στο μέλλον, πάντως, θα υπάρξει και έκδοση diesel όπως άλλωστε και η δυνατότητα της επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Ford Puma στη γερμανική αγορά.