Στην Ελλάδα οι Mercedes A-Class και B-Class facelift (τιμές)


Δείτε πόσο κοστίζουν οι ανανεωμένες, υβριδικές, εκδόσεις, σε σχέση με τις αρχικές, οι οποίες θα διατίθενται σε όσους τις είχαν προπαραγγείλει.

  • 3/1/2023

Τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή τους από την Mercedes, οι facelift εκδόσεις της A-Class και B-Class είναι διαθέσιμες για παραγγελία και στη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο που εξέδωσε η ελληνική αντιπροσωπεία με την έλευση του 2023.

Μάλιστα, η A-Class είναι διαθέσιμη τόσο σε 5θυρο hatchback αμάξωμα όσο και σε 4θυρη sedan έκδοση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν και δύο εκδόσεις AMG. Αντίθετα, στην περίπτωση της B-Class, υπάρχει διαθέσιμη μόνο η hatchback έκδοση και όχι μοντέλα της AMG.

Οι ανανεωμένες εκδόσεις της 3ης γενιάς των δύο «μικρών» σειρών της Mercedes, έχουν δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους, αλλά δεδομένα το βασικότερο στοιχείο διαφοροποίησης σε σχέση με τα αρχικά μοντέλα είναι οι αναβαθμισμένοι κινητήρες.

Συγκεκριμένα, οι βενζινοκινητήρες 1,33 L και 2,0 L έχουν αποκτήσει ηλεκτροκινητήρα 48 V, με αποτέλεσμα τα ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα να έχουν επιπλέον 13 PS. Όσο για την plug-in υβριδική έκδοση των 1,33 L, «απολαμβάνει» επιπλέον 109 PS από τον ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ 218 PS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα για άμεση σύγκριση των τιμών των facelift εκδόσεων με τις «αρχικές» εκδόσεις της 3ης γενιάς των δύο μοντέλων. Αυτό γίνεται γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία εξακολουθεί να περιλαμβάνει, στον τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε και τις αρχικές εκδόσεις μιας και αναμένεται να γίνουν παραδόσεις τους σε όσους τις είχαν προπαραγγείλει.

Έτσι, η A 200 facelift σε hatchback αμάξωμα, με τον κινητήρα των 1,33 L και ισχύ 163 PS plus 13 PS από τον ηλεκτροκινητήρα, κοστίζει 39.900 ευρώ, ενώ η «αρχική» A 200, με χειροκίνητο κιβώτιο, κοστίζει 32.650 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την A-Class facelift, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι στάνταρ.

Οι αντίστοιχες τιμές για τις sedan, είναι 41.300 ευρώ για τη facelift και 33.500 ευρώ για την αρχική έκδοση.

Περνώντας στην B-Class, η πιο προσιτή οικονομικά επιλογή, η B 200 facelift με τον ίδιο κινητήρα 1,33 L (163 PS) και την «ηλεκτρική» βοήθεια των 13 PS κοστίζει 43.500 ευρώ, ενώ η «αρχική», μη υβριδική, έκδοση 31.250 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των εκδόσεων (facelift και μη) των A-Class και B-Class στη χώρα μας, αλλά και τον ανανεωμένο, πλήρη τιμοκατάλογο της Mercedes, πατώντας ΕΔΩ.