Στην Ελλάδα το φουτουριστικό Citroen C4 C-Cross. Τιμές και εξοπλισμός (video)


Το Citroen C4 C-Cross έφτασε και στην ελληνική αγορά με πλήρη γκάμα εκδόσεων και χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

  • 20/1/2021

Ο νέος εκπρόσωπος της Citroen στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks ονομάζεται C4 C-Cross και ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας με τους καλύτερους οιωνούς.

Το νέο Citroen C4 C-Cross διακρίνεται για τον φουτουριστικόσχεδιασμό του, ο οποίος καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός πεντάθυρου hatchback με εκείνα ενός περιπετειώδους crossover.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 15,6 εκατοστά, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυξημένη διάσταση των τροχών προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου, όπως η εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,355 μέτρα γεγονός που αν μη τι άλλον εξασφαλίζει τους απαραίτητους χώρους στο εσωτερικό ώστε να αναδειχθεί ο οικογενειακός προσανατολισμός του.

Στον μέσο όρο της κατηγορίας κυμαίνεται και η χωρητικότητα του θαλάμου επιβατών ξεκινώντας από τα 380 λίτρα και φτάνοντας με την αναδίπλωση των καθισμάτων τα 1.250 λίτρα.

Ο πλήρης εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι ένα ακόμα καθοριστικό στοιχείο για τον χαρακτήρα του γαλλικού μικρομεσαίου.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι από τη βασική έκδοση Feel, o κατάλογος εξοπλισμού περιλαμβάνει οκτώ προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και την ανάρτηση με τα προηγμένα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions.

Για την κίνηση του νέου Citroen C4 C-Cross φροντίζει ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης του 1,2 λίτρου, ο οποίος αποδίδει -ανάλογα με την έκδοση- 100 και 130 ίππους και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο 8 ταχυτήτων.

Την γκάμα του αυτοκινήτου συμπληρώνει ο κινητήρας diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 110 και 130 ίππων, ενώ ως γνωστόν από την πρώτη κιόλας στιγμή θα προσφέρεται η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα αποδίδει 136 ίππους και θα διαθέτει αυτονομία 350 χιλιομέτρων.   

Η εισαγωγική τιμή του αυτοκινήτου είναι τα 17.950 ευρώ η οποία αντιστοιχεί στην έκδοση βενζίνης των 100 ίππων. Για την έκδοση των 130 ίππων αφετηρία αποτελούν τα 21.250 ευρώ και αυξάνεται στα 23.650 ευρώ αν στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου προσθέσει κανείς το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.  

Από τα 20.200 ευρώ ξεκινούν οι εκδόσεις diesel του νέου Citroen C4 C-Cross και από τα 28.348 η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου, συνυπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Citroen SM: To αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το μέλλον

Citroen DS: Σαν σήμερα γεννήθηκε μια θεά