Στην Ελλάδα το νέο Audi Q7 - Δείτε την τιμή του


Η εμπορική πορεία της αναβαθμισμένης ναυαρχίδας των οικογενειακών SUV της Audi ξεκίνησε στην ελληνική αγορά. Όλες οι λεπτομέρειες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 23/2/2024

Στα τέλη του Ιανουαρίου, η Audi προχώρησε στην αναβάθμιση του Q7, προσφέροντας στη ναυαρχίδα των οικογενειακών SUV της καινούρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Εδώ και λίγες ώρες ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνεται στον τιμοκατάλογο που εξέδωσε η ελληνική αντιπροσωπεία.

Το νέο Q7 ενσωματώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής φίρμας, με την εμβληματική οκταγωνική μάσκα Singleframe να διαθέτει κάθετα ένθετα, που στη βασική έκδοση μοιάζουν με σταγόνα, ενώ στην S line αποκτούν σχήμα L.

Για να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, τόσο στη βασική έκδοση όσο και στην έκδοση με το πακέτο S line, μέρη του εμπρός προφυλακτήρα, των θυρών και του διαχύτη, διατίθενται σε κοντράστ χρώματα που υπογραμμίζουν τη στιβαρή εκτός δρόμου εμφάνιση. Το εξωτερικό πακέτο S line ξεχωρίζει με τις έντονα τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, προσδίδοντας μια ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Επιπρόσθετα, η γκάμα των ζαντών προσφέρει μια επιλογή από πέντε νέα σχέδια από τις 20 έως και τις 22 ίντσες.

Με μήκος πάνω από 5 μέτρα και μεταξόνιο περίπου 3 μέτρα, το νέο Q7 προσφέρει πλούσιο χώρο ακόμα και για 7 επιβάτες, ενώ ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, το πορτμπαγκάζ στην 5θέσια διάταξη έχει χωρητικότητα από 780 L έως 1.908 L.

Για πρώτη φορά, το επιβλητικό SUV με τους προβολείς HD Matrix LED με λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη δέσμη, διαθέτουν ψηφιακά φώτα ημέρας DLR με δυνατότητα επιλογής της φωτεινής υπογραφής. Όσο για τα πίσω ψηφιακά φώτα OLED προσφέρουν τέσσερα επιλέξιμα μοτίβα.

Εκτός από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και το Audi virtual cockpit, στο οποίο απεικονίζεται σε εκπληκτική ποιότητα Full HD η λειτουργία προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, άλλοι χρήστες του δρόμου (φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), η προειδοποίηση απόστασης, η υποβοήθηση διασταυρώσεων, οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες κ.α.

Στη χώρα μας, το νέο Q7 διατίθεται στην έκδοση S line 50 TDI Hybrid quattro tiptronic, με ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που έχει ως βάση V6 diesel κινητήρα 3,0 L απόδοσης 286 PS και 600 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου tiptronic. Για τα 0-100 km/h απαιτούνται 6,1 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 241 km/h.

Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης στην ελληνική αγορά είναι 99.980 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Audi Q2: Με αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό

Αυτό είναι το νέο Audi S3: Με αυξημένη ισχύ και οδηγικές βελτιώσεις (photos)

Το νέο Audi S5 Sportback έρχεται πιο «αγριεμένο» από ποτέ (photos)