Στην παραγωγή αλλά με V8 κινητήρα το Devel Sixteen (Video)


Το Devel Sixteen, το hypercar που είχε παρουσιάσει η αραβική εταιρεία Devel Motors μπήκε σε διαδικασία παραγωγής αλλά θα έχει V8 κινητήρα και όχι V16 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/6/2022

Η Devel Motors κατασκεύασε το πρώτο Sixteen αλλά το hypercar μοντέλο της δεν είναι το ιδιαίτερο όσο αναμενόταν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του. 

Η εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο το 2017 με σκοπό να θεωρηθεί ως ανταγωνιστής της Bugatti Chiron. Η ονομασία του («δεκαέξι») προήλθε από το γεγονός ότι ο κινητήρας του ήταν διάταξης V16 όπως είχε ανακοινωθεί τότε. Μάλιστα, τα στελέχη της είχαν δηλώσει ότι θα κατασκευαζόταν σε δύο εκδοχές αναφορικά με την μέγιστη ισχύ και ροπή του.

Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, ο κινητήρας θα είχε χωρητικότητα 12,3 λίτρα και τέσσερις υπερτροφοδότες. Στη μία εκδοχή του θα απέδιδε 3.048 PS/6.900 rpm και η μέγιστη ροπή του θα ήταν 3.260 Nm, ενώ η ισχυρότερη, η οποία θα προοριζόταν για χρήση εντός πίστας, θα απέδιδε 5.076 PS και μέγιστη ροπή 5.094 Nm. 

Τελικά, το πρώτο Sixteen που κατασκευάστηκε διαθέτει V8 twin turbo κινητήρα ο οποίος αποδίδει 1.521 PS και αυτή θεωρείται η βασική έκδοσή του. Το αμάξωμά του είναι χαρακτηριστικό και επίμηκες, ενώ το εσωτερικό του έχει πολλά στοιχεία από την πρόσφατη γενιά της Chevrolet Corvette.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε το Sixteen να κάνει δοκιμές στην Ιταλία και να ακούσουμε τον ήχο που παράγει ο κινητήρας του ο οποίος είναι χαρακτηριστικός.