Στην παραγωγή το Nikola Badger ως το 2022


Όπως έγινε γνωστό, το ηλεκτροκίνητο pickup Nikola Badger αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής ενδεχομένως και πριν το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/6/2020

Ο κ. Trevor Milton, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola Motor Company, με δήλωσή του στον αμερικανικό Τύπο ανακοίνωσε ότι το pickup Badger θα αρχίσει να κατασκευάζεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και εντός του 2021. Προς το παρόν, ο κ. Milton δήλωσε ότι είναι σε συζητήσεις με τρεις (διαφορετικές) αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να επιλεγεί μία για να συνεργαστούν στην παραγωγή του. Δεν αποκάλυψε ποιες είναι αυτές, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα ανακοινωθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο και έπειτα, όπως είπε.

Το Badger θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, είτε μόνο με συσσωρευτές, όπου η μέγιστη θεωρητική αυτονομία θα είναι περίπου 480 km, είτε με κυψέλες καυσίμου, όπου θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 965 km. Εκτός από το pickup, η Nikola πρόκειται να κατασκευάσει και τον ηλεκτροκίνητο τράκτορά της σε συνεργασία με την CNH Industrial. Η εταιρεία αυτή, μεταξύ άλλων, παράγει φορτηγά και λεωφορεία της Iveco, της Magirus και της Heuliez και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία του νέου ηλεκτροκίνητου τράκτορα. Με αυτόν τον τρόπο η Nikola θα είναι άμεσος ανταγωνιστής της Tesla, τόσο έναντι του Cybertruck όσο και του Semi τα οποία πρόκειται να δημιουργήσει η δεύτερη.