Στις 17 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Jeep Grand Cherokee


Με ανακοίνωσή της, η Jeep γνωστοποίησε ότι θα παρουσιάσει επίσημα το καινούργιο Grand Cherokee την προσεχή Τρίτη, 17 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/11/2020

To καινούργιο Grand Cherokee θα παρουσιαστεί σχεδόν με έναν χρόνο καθυστέρηση, εξαιτίας της πανδημίας του νέο κορωνοϊού και των προβλημάτων που αυτή προκάλεσε στην παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία, μεταξύ άλλων. Η πέμπτη γενιά του μοντέλου της Jeep θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» που έχει δημιουργήσει η FIAT Chrysler Automobiles. Θυμίζουμε ότι αυτή αποτέλεσε στη βάση για τη δημιουργία και της Alfa Romeo Stelvio (όπως και της Giulia).

Όπως ανακοίνωσε η Jeep, το νέο Grand Cherokee θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που αντικαθιστά (φωτογραφία επάνω) και θα διατίθεται τόσο σε πενταθέσια όσο και σε επταθέσια εκδοχή. Παρότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη Stelvio, η ανάρτησή του θα είναι ρυθμισμένη για να ταιριάζει στον χαρακτήρα ενός μοντέλου της Jeep. Θα διατίθεται τόσο με κινητήρες που προέρχονται από το ιταλικό τμήμα της FCA όσο και από το αμερικανικό, ενώ θα υπάρξει και έκδοση «Trackhawk». 

Διαβάστε, επίσης: Jeep Compass 2021: Made in Europe και με περισσότερη τεχνολογία.